5 plante de apartament imposibil de ucis

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 15:27
Eşti geloasă pe rudele sau vecinele tale, care au balcoanele pline de plante şi casele lor arată ca nişte sere luxuriante, în timp ce tu ai doar un cactus care nu arată prea bine în ultima vreme? Investeşte în una sau mai multe dintre aceste 5 plante de apartament imposibil de ucis.

Planta de fier (pana cocoşului)

Pe numele ei latin Aspidistra elatior, această plantă cu frunze lungi şi late nu are deloc nevoie de tine ca să crească fericită. Se mulţumeşte cu puţină lumină (lumina directă face rău frunzelor), poate fi udată neregulat (nu moare dacă uiţi de ea sau dacă pleci în vacanţă câteva zile), creşte în aproape orice sol şi nici măcat temepraturile extreme sau curentul nu o deranjează prea tare.

Planta păianjen

Chlorophytum comosum şi rudele ei cu multe frunze subţiri care ies din trunchiul comun ca picioarele unui păianjen se descurcă foarte bine în ghivece mici.

Nu creşte mai mult de 60 de cm înălţime şi există studii care spun că reduce poluarea din casă.

Arborele de jad

Crassula ovata se mai numeşte şi planta de jad, copacul banilor, sau planta norocoasă, deoarece rezistă la condiţii vitrege şi se spune că ajută proprietarul să aibă mai mult noroc la bani.

Face flori mici şi albe şi nu suportă lumina prea puternică, iar singura ei condiţie este să aibă un sol fertil şi scurgere bună a ghiveciului.

Palmierul coadă de cal

Beaucarnea recurvata, sau palmierul „coadă de cal” (după aspectul unei coafuri foarte practice pe care o ştim toate) creşte numai cât îi permiţi, în funcţie de ghiveci. Nu are nevoie de multă apă, dar îi place soarele şi dacă îi schimbi ghiveciul o dată pe an, creşte chiar destul de mare pentru grădină.

Limba soacrei

Destul de comună la noi în ţară, limba soacrei rezistă până la o lună fără să fie udată. Rezistă bine fără prea multă lumină, nu face nazrui la sol şi este aproape imposibil de ucis. În plus, purifică aerul şi te scapă de compuşii de formadelhidă sau oxizi de azot.

Dacă îți plac plantele de apartament, învață cum se îngrijeste o Primula. E plină de culoare și te binedispune!

Sursa foto femeie udă flori: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!