5 hituri rap şi hip-hop memorabile din filme

De Nicoleta Galeteanu pe

„My Heart Will Go On” cântată de Celine Dion pe coloana sonoră a filmului „Titanic” se prea poate să fie cea mai faimoasă melodie din filme, dar regizorii au recurs şi la
 … repertorii hip-hop sau rap care au devenit hituri de neuitat.

Gangster’s Paradise, Coolio – „Dangerous Minds”

Filmul lui John Smith este o autentică şi impresionantă frescă a atmosferei din liceele americane din anii ’90, iar „Gangster’s Paradise” este cum nu se poate mai reprezentativă pentru a reda emoţiile pe care le transmite pelicula.

Inspirat dintr-o întâmplare reală, „Minţi Periculoase” este povestea unui fost ofiţer de marină care ajunge profesoară de engleza într-un liceu din nordul Californiei, cu elevi rebeli şi neprietenoşi.

În rolul profesoarei Louanne, Michelle Pfeiffer, în haină de piele şi jeanşi, rămâne o prezenţă la fel de memorabilă în videoclipul lui Coolio. Cât despre coloana sonoră a filmului, „Gangster’s Paradise” a devenit cea mai populară melodie în 1995, reuşind să transpună cum nu se poate mai bine scenariul în lirică.

Still, Geto Boys – Office Space

Peter, Michael şi Samir aleg să se răzbune pe compania care îi concediază pe doi dintre ei într-un mod foarte ingenios – aceştia introduc în calculatoarele companiei un virus prin care toţi banii intră în conturile lor -, dar adevărata revolată interioară şi firească a unor angajaţi exploataţi de corporatiştii lacomi este descrisă la adevărata intensitate de rapperii de la Geto Boys.

Recunoscuţi pentru mesajele lor explicite exprimate în versuri ce vorbesc despre misoginism, violenţă şi necrofilie, Geto Boys reuşesc cu acest hit să câştige milioane de fanii din rândul cinefililor care au văzut mai întâi „Office Space”.

Check Yo Self, Ice Cube feat. Das EFX – Due Date

„Sorocul” îi aduce pe Robert Downey Jr. şi pe Zach Galifianakis în rolurile a doi ghinionişti, care sunt forţaţi de împrejurări să pornească împreună într-o călătorie ce se dovedeşte de-a dreptul ghinionistă.

„Check Yo Self” nu este decât un mesaj care îi îmbărbătează pe cei doi, încurajându-i să „se analizeze până nu se prăbuşescă de tot”… căci cei doi sunt aruncaţi din avion şi trecuţi pe lista neagră pentru orice alt zbor…

Power, Kanye West – Limitless

Reversul puterii, manifestată în diferite forme şi prin numeroase mijloace, este sugerat cel mai bine pe versurile lui Kanye West, care concluzionează înţelept că „Nimeni nu ar trebui să dispună de atâta putere”.

Există oameni suficient de influenţi pentru a face lucruri incredibile, dar Eddie Mora este un caz diferit.

Scriitor ratat, Eddie Mora ajunge să contempleze puterea pe care o câştigă după ce ia o substanţa experimentală.

Drogul sintetic NZT îl ajută pe Eddie să îşi folosească 100% din capacitatea creierului, ceea ce în mod normal este imposibil. Înzestrat cu inteligenţa supremă, Eddie devine victima unui mogul care profită de capacitatea lui şi care îl convinge să intre în afaceri ilegale în lumea speculaţiilor financiare.

Black Suits Comin’, Will Smith – Men in Black

Eminem este de departe cel mai cunoscut rapper, dar Will Smith cântând despre extratereştri şi doi „Bărbaţi în Negru” care îi vânează nu a fost cu nimic mai prejos decât faimosul rapper şi nici mai puţin credibil în topurile muzicale din lume.

Melodia, care a fost compusă expres pentru coloana sonoră a filmului, a câştigat rapid avans în topuri, iar succesul ei a crescut şi mai mult popularitatea seriei „Men in Black”.

După „Prinţul din Bel Air”, nu îl mai auzisem de mult pe Will Smith fredonând versuri, care a demonstrat că este un artist complet. Videoclipul piesei, foarte reuşit, merită de asemenea urmărit mai jos.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro