4 obiceiuri care îți distrug viața fără să îți dai seama

De Oana Dinu, pe
Sunt anumite lucruri pe care le facem zi de zi, fără să știm că ele vin la pachet cu multă energie negativă. Iată 4 obiceiuri care îți distrug viața fără să îți dai seama.

Dacă nu vrei să ajungi să te trezești într-o zi și să realizezi că viața ta nu este cea pe care ți-ai imaginat-o și că nimic din ce faci sau ce ești nu te mai bucură, scapă de obiceiurile proaste și concentrează-te pe lucrurile care îți aduc cu adevărat fericirea. Uite care sunt cele 4 semne că îți distrugi viața fără să îți dai seama, conform BrightSide.

Ai în jurul tău oameni nepotriviți

Și prieteniile pot fi la fel de toxice ca o relație de cuplu, atunci când te limitează și nu îți mai creează o stare psihică bună. Dependența și nevoia de confirmări nu trebuie să îți ghideze viața și să-ți influențeze deciziile.

De cele mai multe ori acceptăm unele situații care ne fac rău doar pentru că ne-am obișnuit cu ele și ne este teamă să rămânem singuri. Nu prea mulţi oameni pot înţelege că singurătatea poate fi cu adevărat utilă. Nu te grăbi când vine vorba de viaţa ta.

Pentru a fi mai încrezătoare şi curajoasă, ai nevoie să îți analizezi trecutul, iar pentru asta trebuie să rămâi singură pentru o vreme. Singurătatea îți oferă ocazia să te cunoști mai bine. Fiind singură, îți poți da seama de ceea ce te inspiră, de ce îți dorești cu adevărat şi astfel vei ajunge la armonie cu tine însăți. Trebuie doar să îţi dai seama de cât timp ai nevoie fără să te deprimi. Singurătatea nu trebuie să provoace deloc disconfort.

Îți ascunzi sentimentele

Există oameni care cred că manifestarea emoţiilor este un semn de slăbiciune. De regulă, astfel de oameni nu sunt prea curajoşi şi se privează de cele mai frumoase momente din viaţa lor. Desigur, atunci când îți deschizi sufletul, devii vulnerabil, dar nu este un lucru rău.

Atunci când o persoană este vulnerabilă, ea e pregătită să primească ajutor. Fiecare moment în care îți exprimi dragostea şi devotamentul este magic. Nu îţi fie frică să te deschizi în faţa oamenilor, îndrăgosteşte-te! Dragostea necesită curaj şi merită preţul de a spune ce simţi.

Nu ierți și nu uiți

Sunt momente şi evenimente în viaţă pe care nu vrem să ni le reamintim: o trădare sau cuvinte ofensatoare. Nu permite acestor incidente să îţi afecteze stima de sine. Când nu poţi lăsa trecutul în urmă, te auto-distrugi.

Dăm cu piciorul anumitor oportunităţi în carieră deoarece credem că nu le merităm. Lăsăm iubirea adevărată să treacă pe lângă noi deoarece considerăm că nu suntem destui de buni pentru ea. Astfel de sentimente ne distrug viaţa.

Pentru a ieşi din acest cerc vicios, încearcă să scapi de orice resentiment şi suferinţă. Nu te mai plânge şi nu te mai compătimi atât. Lasă trecutul în urmă şi aminteşte-ţi că eşti atotputernic atunci când vine vorba de destinul tău!

Te compari mereu cu ceilalți

Să îți compari realizările cu ale altora sau să te gândești ce nu ai tu și ei au, îți poate face mult rău. Nimeni nu este perfect și singura persoană la care trebuie să te raportezi ești tu însăți. Nu câștigi nimic prin aceste comparații, în schimb îți pierzi demnitatea, pasiunea şi devotamentul.

Nu faci decât să-ți consumi energia, în loc să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut. Comparațiile nu ne lasă să fim fericiți. Gândește-te că fiecare persoană este unică, de aceea e nedrept să comparăm persoane diferite.

Acordă atenţie realizărilor tale. Ai propriile tale experienţe şi opinii, după care să te ghidezi și să vezi cât de mult ai progresat. Găsește în oameni inspirație și motivație, dar nu te compara cu ei.

Citește și:

Cerbul de Aur 2018: Cine vor fi prezentatorii Festivalului

Un nevăzător traversează pe jos cel mai mare deșert de sare din lume

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!