3 tendințe decorative dacă vrei să îți mobilezi casa modern

De Unica.ro, pe

Simplitate. Dacă ai căuta un cuvânt care să descrie ceea ce definește o casă modernă ar fi “simplitate”. Desigur, simplu nu înseamnă plictisitor iar liniile curate, paleta de culori neutre și formele geometrice nu sunt deloc plictisitoare. În schimb, decorul modern de acasă poate fi cald, primitor și elegant. Dar cum realizezi un astfel de decor modern de casă? Evident, nu este la fel de simplu ca mersul într-un magazin și alegerea obiectelor doar pentru că sunt minimaliste. Este nevoie de ceva mai mult și noi îți oferim câteva idei de bază, care ar trebui încorporate într-un decor modern:

  1. Bucătărie albă

În plus față de un aspect atemporal, albul poate face o bucătărie mică să pară mai mare și să fie mai bine luminată, dacă nu are o lumină naturală adecvată. Oricât alb ai introduce în bucătărie, nu va fi niciodată obositor, mai ales dacă adaugi accente colorate.  

Dulapurile de bucătărie sunt un element de design cu impact ridicat, deoarece sunt orientate spre exterior (spre deosebire de blaturile plate). Albul este cea mai populară opțiune pentru acestea, în America, iar aspectul pe care îl oferă e unul curat și simplu. Poți alege mobila de bucatarie albă și de la Elvila. Pornește căutarea cu o anumită structură a dulapurilor sau cu un anumit model în minte.

Se spune că și epoca electrocasnicelor din oțel se apropie de sfârșit iar acum este la modă să ai aparate albe emailate, care reflectă lumina și oferă senzația de spațiu.

Chiar și chiuveta poate fi albă, mai ales dacă se regăsește într-o formă dreptunghiulară și este masivă. Nu uita de faianța Subway, cea mai apreciată tendință în materie de bucătării și băi, farmecul retro al unei încăperi moderne. Ea oferă eleganță prin aspectul său simplist și este ușor de curățat. O găsești atât în variantă mată, cât și în cea lucioasă și în multiple opțiuni de culoare, însă noi îți recomandăm albul, pentru un aspect cât mai luminos al bucătăriei.

2. Living cu un perete de accent

Nu căuta să aglomerezi livingul, el poate fi minimalist și aerisit, cu un singur perete de accent, pentru un aspect echilibrat cromatic și stilistic. Ce înseamnă asta? Alege culori neutre pentru pereți, canapea și mobilier și pregătește-te ca unul dintre pereți să capteze întreaga atenție prin culoare, decorațiuni sau textură.

Folosirea unei culori vibrante pe un perete de accent este îndrăzneață, dar dacă dorești puțină dramă în spațiul tău, mergi pe un bleumarin, cenușiu sau chiar negru. Culoarea închisă contrastează perfect cu zidurile luminoase din jur și atrage atenția în jurul punctului principal al camerei, precum șemineul sau o galerie de fotografii sau tablouri.

Nu toți pereții de accent trebuie să aibă, însă, o singură culoare. Poți alege să-l vopsești în dungi verticale, pentru iluzia înălțimii, ba chiar ai putea să-l colantezi cu un tapet înflorat sau cu plante luxuriante sau chiar păsări flamingo.

Dacă îți place opulența de tip baroc, o altă opțiune este să adaugi textură peretelui prin alegerea unui tapet cu o textură metalică aurie, în relief. Imaginația este limita.  

3. Dormitor în stil industrial

Un dormitor industrial va schimba aspectul acestei camere amenajate, de multe ori, fad. Dacă ai curaj să alegi stilul industrial pentru dormitorul tău, începe cu un singur perete acoperit de cărămidă aparentă. Cărămida brută, în nuanțe rustice, va desăvârși aspectul industrial, însă dacă e prea mult pentru tine, poți alege tapet care să copieze aspectul sau cărămidă aparentă albă, care va domoli duritatea vizuală.

Completează estetica cu corpuri de iluminat suspendate, de culoare neagră, cu becuri cu filament care să aducă în cameră o atmosferă caldă, intimă. Poți opta și pentru un pat din fier forjat, pentru a asorta corpurile suspendate.  

Dacă ai loc de un fotoliu pentru citit, alege unul din piele, poate fi chiar piele deteriorată. Nu uita de importanța metalului, el poate fi pus în valoare ca suport pentru lămpi, sau de cea a lemnului brut, într-un dulap nefinisat.

3 tendințe decorative dacă vrei să îți mobilezi casa modern

O  casă nouă este o pânză goală; vei avea ocazia de a transforma fiecare cameră într-un spațiu plin de personalitate, pe care îl vei adora. Ține cont de principiile pe care ți le-am prezentat, pentru a începe această misiune cu entuziasm și informațiile necesare și bucură-te de rezultat. Te va reprezenta.

Sursa foto: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!