10 lucruri pe care trebuie să le faci într-o viaţă

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Joi, 13 august 2020, 11:51

Se spune că sunt anumite lucruri pentru care merită să trăieşti şi pe care trebuie să le încerci cel puţin o dată în viaţă. Pentru că se cuvine sau pentru că aşa se spune…
… există într-adevăr lucruri pe care ar fi păcat să nu le experimentezi.

Din curiozitate, ca antidot împotriva plictiselii, dar mai ales pentru satisfacţia enormă pe care o vei câştiga, îţi recomandăm 10 experienţe interesante şi utile pe care merită să le ai în viaţă.

1. Să vizitezi cel puţin una dintre minunile lumii

Deşi iniţial grecii au numărat doar şapte „lucruri de o mareţie atât de greu de definit”, lumea ascunde mult mai multe.

Din cele şapte minuni enumerate de greci, singura care s-a păstrat, care este şi cea mai veche (2550 î.Hr.) –  Marea piramidă din Gizeh –, celelalte fiind distruse de cutremure sau incendii.

Urcă Zidul Chinezesc, păşeşte pe pământul sacru al Ţării Sfinte, Israel, sau mergi la Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro (Brazilia) şi apoi la Marele Canion săpat de fluviul Colorado.

2. Să vezi aurora boreală

Aurora boreala este, fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase fenomene pe care le poate vedea omenirea.
Misterul formării ei a fascinat dintotdeauna cercetatorii, care au înaintat fel de fel de teorii, începând încă de la astronomul Galileo Galilei.

Potrivit NASA, aurora boreala aprinde cercul polar în urma unor explozii care zguduie campul magnetic al pământului, ceea ce produce spectaculoasele efecte de reflecţie care apar pe cer în culori de roşu, verde, albastru şi violet.

3. Să citeşti Biblia

Biblia este cartea de „căpătâi” pe care trebuie să o cunoşti atât pentru mesajul său biblic, cât şi pentru a cunoşte istoria antică a lumii.

Te va ajuta să găseşti răspunsuri la dilemele pe care le ai, dar îţi va ridica totodată alte semne de întrebare la care nu te-ai gândit până acum.

4. Să vezi concertul trupei preferate

Nu eşti un fan veritabil dacă nu ai trăit măcar o dată „pe viu” muzica alături de artitul sau trupa adorate.
Un astfel de spectacol trezeşte trăiri dintre cele mai emoţionante, reuşind să te aducă la un extaz muzical senzaţional.

Un concert live va fi pentru oricine o experienţă impresionantă şi de neuitat, aşa cum este şi limbajul său universal.

5. Să îţi înfrunţi slăbiciunile

Nu este uşor să renunţi la fumat dacă ai mai încercat de vreo trei ori în ultima lună. Totuşi, dacă perseverezi ai o şansă să poţi reuşi la un moment dat.
Te vei simţi mai bine şi vei câştiga mai multă încredere în tine, după ce îţi vei demonstra că poţi să îţi stăpâneşti slăbiciunile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!