10 femei care au succes în meserii pentru bărbaţi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Chiar dacă femeile au făcut paşi importanţi spre egalitatea de şanse cu sexul puternic, există încă numeroase domenii specifice bărbaţilor.
Şi totuşi, în spatele înfăţişării delicate, femeile ascund un caracter suficient de puternic pentru a pătrunde în lumea profesională „rezervată” bărbaţilor.

Iată 10 femei de succes în domeniile dominate în mod tradiţional de bărbaţi.

1. Alexandra Kosteniuk – campioană mondială la şah

În 2008, rusoaica Alexandra Kosteniuk a demonstrat că frumuseţea şi inteligenţa sunt două calităţi care pot exista împreună.

Manechin de profesie, Alexandra a reuşit, la doar 23 de ani, să se impună în lumea sportului lui Kasparov, câştigând Campionatul Mondial de şah destinat femeilor.

Frumoasa rusoaică a fost la a doua sa performanţă – la vârsta de 14 ani a obţinut aceeaşi titlu -, cu diferenţa că acum a insuflat în sportul minţii şi un plus de sex-apeal.

2. Annie Duke – campioană la poker

Din cei 38 cei mai buni jucători de poker din topul Poker Hall of Fame doar unul este femeie.

După ce s-a „infiltrat” într-un joc considerat nu demult al bărbaţilor, Annie Duke a reuşit să învingă cei mai buni jucători profesionişti de poker din lume, devenind în acest an prima femeie din istorie care câştigat turneul National Heads-Up Poker Championship.

Înainte să obţină prestigiosul titlu, Duke reuşea să câştige, în 2004, World Series of Poker Tournament of Champions, mărturisind că la masa de poker femeile încă sunt discriminate.

3. Kathryn Bigelow – prima femeie regizor laureat cu Oscar

Scorsese şi Spielberg, dar mai ales James Cameron au invidiat-o cu siguranţă pe Kathryn Bigelow şi al ei „The Hurt Locker”.
Propusă pentru Oscar, pe lista celor mai buni regizori, alături de Cameron, fostul său soţ, Kathryn Bigelow nu a câştigat „doar” cel mai important premiu, ci şi statutul primei femei regizor din istoria cinematografiei.

Este prima oară când o femeie ocupă scaunul celui mai bun regizor laureat cu Oscar.

4. Danica Patrick – campioană mondială Grand Prix

Prin performanţa obţinută în 2008, când a câştigat Indy Japan 300, Danica Sue Patrick a devenind prima femeie care obţine victoria într-o cursă din IndyCar, una dintre primele trei competiţii majore de motorsport.

De asemenea, la celebra cursă din Indianapolis, Indy 500 de mile, frumoasa participantă a făcut senzaţie încă din calificări, unde a fost printre cei mai rapizi piloţi – a ocupat locul 4 pe grila de start, cea mai bună poziţie ocupată vreodată de o femeie în istoria prestigioasei curse.

5. Cathy Lanier, prima femeie poliţist şef

După 17 ani de misiuni riscante în una dintre cele mai periculoase meserii, Cathy Lanier a ajuns prima femeie poliţistă – şef în fruntea departamentului de poliţie din Washington.

Dar Cathy Lanier nu a avut dintotdeauna simţul responsabilităţii. În clasa a noua a abandonat şcoala şi a devenit mamă la 15 ani.

După ce şi-a reluat studiile, în 1990 a devenit poliţistă. De când este la şefia poliţiei, Washington a înregistrat cea mai scăzută rată a criminalităţii din ultimii 45 de ani.

Află care sunt şi alte femei care au cunoscut succesul în meserii pentru bărbaţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2