Vremea ANM: Cod galben de vânt puternic

De Unica.ro, pe

ANM a emis mai multe antenționări de tip cod galben și cod portocaliu de vânt puternic, ninsori și viscol. Rafalele ar putea atinge până la 85 km/h în unele regiuni și peste 110…140 km/h în zonele montane înalte. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă.

ANM a anunțat că vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării până mâine, în intervalul 17 – 18 ianuarie. În unele zone se vor semnala și ninsori moderate cantitativ, inculsiv viscol în zona de munte și în jumătatea nordică a țării.

Până astăzi, 17 ianuarie, la ora 16:00, este în vigoare un cod galben de vânt, ce va avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol. Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

Citește și: Loredana Groza și Nick Casciaro, primele declarații despre relația lor

Anamaria Prodan, reacție după acuzațiile Silvanei Peng la adresa lui Laurențiu Reghecampf

Irina Tănase, aproape de nerecunoscut după despărțirea de Liviu Dragnea

Anca Lungu, schimbare majoră la 4 ani de la divorțul de primul soț

Cod galben ANM de vânt puternic

În intervalul 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00, se vor semnala fenomene meteo precum vânt puternic, ninsori și viscol.

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului, a anunțat ANM.

Cod galben de vânt puternic va fi și în intervalul 18 ianuarie, ora 08:00 – 18 ianuarie, ora 20:00, în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h, a mai transmis Agenția Națională de Meteorologie.

Cod portocaliu de vânt puternic și viscol la munte

În perioada 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00, ANM a emis un cod portocaliu de vreme rea la munte.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!