Un nou mesaj al președintelui Volodimir Zelenski: „Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat”

De Unica.ro, pe

Într-un discurs susținut luni seara, 28 februarie, Volodimir Zelenski acuză Rusia că a comis crime de război și cere suspendarea dreptului de vot în Consiliul de Securitate al NATO, precum și restrângerea drepturilor.

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj după ce a avut loc prima rundă de negocieri dintre țara sa și Rusia. Președintele Ucrainei a subliniat că armata rusă nu s-a limitat la obiective militare, ci a ucis civili, oameni nevinovați.

Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie trebuie oprit imediat și distrus economic. Pentru a arăta că omenirea e capabilă să se apare, este necesar să luăm în considerare o închidere completă a cerului pentru rachete, avioane și elicoptere rusești.

Un stat care comite crime împotriva civililor nu poate fi un membru al Consiliului de Securitate ONU. Pentru un astfel de stat, intrarea în toate porturile, canalele și aeroporturile din lume trebuie oprită.

Un astfel de stat nu ar trebui să primească miliarde pentru exporturi de energie. A plăti pentru produse rusești înseamnă, acum, să plătești pentru uciderea unor oameni, a spus Volodimir Zelenski, potrivit digi24.

Citește și: Madonna, mesaj de susținere pentru Ucraina. Ce a spus despre Vladimir Putin

Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

„Diavolul chiar se îmbracă de la Prada”. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, e pregătit de război în ghete de lux

Misterul literei „Z” de pe mașinile de război și blindatele rusești. Ce ar simboliza, de fapt

Volodimir Zelenski acuză Rusia de crime de război

Președintele Ucrainei acuză Rusia pentru crime de război.

Astăzi, forțele ruse au atacat cu brutalitate Harkovul cu artilerie. A fost în mod clar o crimă de război.

Harkov este un oraș pașnic, acolo sunt zone rezidențiale pașnice, nu baze militare. Zecile de martori oculari ne dovedesc că nu a fost vorba de o singură lovitură din greșeală, ci intenția deliberată de a distruge poporul nostru.

Va fi cu siguranță un tribunal internațional pentru acest crime. Este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni din această lume nu vă va ierta pentru că ați ucis ucraineni nevinovați.

Pentru dușmani, Kievul este principala țintă. Nu i-am lăsat să spargă apărarea Capitalei, ei acum trimit desant. Îi vom eutraliza pe toți. 

S-a încheiat prima rundă de negocieri, negocieri în timpul cărora ne-au bombardat. Am semnat astăzi cererea de aderare la UE, ne-am câștigat dreptul să fim egalia, a completat Volodimir Zelenski.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!