„Să-mi fac planuri de concediu în această vară?” Răspunsul lui Raed Arafat

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 aprilie 2020, 16:33
„Să-mi fac planuri de concediu în această vară?”. Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor românilor, care așteaptă cu nerăbdare ca totul să revină la normal. Raed Arafat a răspuns la această întrebare.

Dacă cineva v-ar întreba: „Domnule Arafat, să-mi fac planuri de concediu în această vară?”. Ce i-ați răspunde?”, l-a întrebat Claudiu Pândaru pe Arafat la Digi 24.

I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv”, a afirmat secretarul de stat.

Acele „pașapoarte COVID-19” de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă”, a explicat el.

Citește și: Raed Arafat anunță că saloanele de înfrumusețare se redeschid. Iată după ce reguli vor funcționa

Mai degrabă cred că trebuie să fie măsuri de control a temperaturii, a simptomelor la plecare, nu numai la intrare într-o țară. Ca să previi o persoană să urce în avion și să infecteze alte persoane. Asta cred ca este mai degrabă util, decât să ai un pașaport care zice că nu ai COVID”, a continuat Raed Arafat.

Dar, răspund la întrebarea dumneavoastră în acest moment: Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone”, a precizat șeful DSU.

Așa că încă e devreme să vorbim de concedii”, a subliniat Raed Arafat pentru sursa citată.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!