Raed Arafat anunță că saloanele de înfrumusețare se redeschid. Iată după ce reguli vor funcționa

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 29 aprilie 2020, 20:55

După 15 mai starea de urgență se încheie și restricțiile se relaxează, au anunțat autoritățile. Românii vor fi obligați să poarte măști în spațiile publice și, deși cafenelele și restaurantele vor rămâne închise, saloanele de înfrumusețare își deschid porțile pentru clienți, dar respectând anumite reguli.

Citește și: Cât vor costa măștile de protecție obligatorii pentru români din luna mai

Ai nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat să le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă. Posibil că nu vor mai avea zonă de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat. Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepți acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo. Zona de așteptare va deveni una sensibilă, va trebui să nu mai existe temporar. Trebuie să se înțeleagă că ne gândim cu colegii specialiști la acest domeniu, la măsuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie să fie luate ca măsuri compensatorii la măsurile de relaxare“, a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății la Antena 3.

Citește și: Se redeschid cafenelele și restaurantele din 15 mai? Anunțul lui Ludovic Orban

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că, potrivit unor analize, vârful epidemiei de COVID-19 în România ar putea însemna nu doar creșterea numărului de persoane infectate, dar și mai multe decese.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!