Cât vor costa măștile de protecție obligatorii pentru români din luna mai

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 24 aprilie 2020, 18:47

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat care va fi prețul măștilor de protecție pe care toți românii vor trebui să le poarte după data de 15 mai. Anunțul a venit după ce președintele Klaus Iohannis a declarat obligatorie purtarea măștilor de protecție împotriva coronavirusului, în spațiile publice și în mijloacele de transport în comun, după relaxarea restricțiilor.

Potrivit ministrului, România va produce minim un milion de măști medicale pe zi, iar prețul lor va ajunge la populație undeva la 2 lei, fără TVA.

„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”, a declarat Virgil Popescu, pentru Digi 24.

sursa foto – 123rf.com, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!