În ce zone va fi vizibilă cea mai lungă eclipsă parțială de lună din ultimii 580 de ani. Fenomenul va avea loc în această noapte

Cea mai lungă eclipsă parțială de lună din ultimii 580 de ani va avea loc în noaptea de joi spre vineri, 18 – 19 noiembrie 2021. Fenomenul va fi vizibil doar în anumite zone de pe glob.

Cea mai lungă eclipsă parțială de lună din ultimii 580 de ani va putea fi văzută timp de trei ore, 28 de minute și 24 de secunde. Va începe la ora 02.19 în noaptea de vineri, 19 noiembrie, și se va încheia la ora 05:47. Suprafaţa Lunii va fi acoperită în proporţie de 97% în jurul orei 04:00.

În SUA, Luna plină din noiembrie este denumită Beaver Moon” (Luna castorului) pentru că era vremea când castorii se pregăteau de iernat. Pentru că eclipsa se petrece în timpul fazei de Lună plină a fost denumită Beaver Moon eclipse”, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Patrick Duffy, celebrul Bobby din „Dallas”, s-a convertit la budism pentru a ajunge în patul femeii care i-a devenit soție

Kate Middleton, surprinsă pe stradă cu poșeta deschisă. Ce s-a putut vedea în geanta ducesei

De ce vrea Aurel Pădureanu să o deshumeze pe Cornelia Catanga: „E de neiertat, nu se poate așa ceva!”

Minivacanța de 1 decembrie ar putea fi prelungită. La ce variantă s-au gândit guvernanții

În ce zone va fi vizibilă cea mai lungă eclipsă parțială de lună din ultimii 580 de ani

Acest fenomen astronomic rar se datorează faptului că Luna a intrat parțial în umbra Pământului. Acest lucru se întâmplă când Luna, Sorele și Pământul sunt aproximativ pe aceeași direcție. Distanța relativă între Pământ și Lună în momentul eclipsei poate influența durata ei. Pentru că va fi în cel mai îndepărtat punct față de Pământ de pe orbita ei, Luna va petrece mai mult timp în umbra lui.

Din păcate, în România cea mai lungă eclipsă parțială de lună din ultimii 580 de ani nu va fi vizibilă. Ea va putea fi observată din America și alte zone ale lumii, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, Asia.

Din țara noastră, următoarea eclipsă totală de Lună va avea loc în data de 16 mai 2022.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!