Cele mai frumoase experienţe în oraşele europene

Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 16:58

Planifică o vacanţă acolo unde soarele îţi zâmbeşte jucăuş toamna şi iarna şi include în itinerariu obiective cu poveştile locului, pieţe şi cafenele unde uiţi de timp. Seara nu rata punctele de belvedere pentru un apus unic!

Atena


Incitantă şi exasperantă, lumească şi atât de fierbinte, Atena este un oraş care îţi atinge simţurile. Patria zeilor şi a zeiţelor, dar şi a unora dintre cei mai mari filosofi şi sportivi din lume, Atena a pregatit un mix fascinant de istorie în temple antice iconice, cum ar fi Acropole şi Parthenon, relaxare în frumoasele parcuri şi petreceri pe cinste toată noaptea. Când urci spre Acropole, cel mai înalt punct al oraşului, adevarata fortareaţă de apărare împotriva invadatorilor, vei vedea cel mai faimos templu din Grecia, Parthenonul, şi frumoasele sale coloane în nuanţe de bej şi auriu. Cel mai potrivit moment pentru a vizita acest loc este dupa ora 17, când lumina blânda a asfinţitului va pune o aura speciala pe aceste locuri. Te poţi retrage şi în scuarul Thissio pentru a te bucura de o cafea în aer liber în timp ce admiri Acropolele şi Dealul Lycabettus.

Malaga

Climatul blând şi soarele garantat în orice moment al anului te vor face sa îndrăgeşti oraşul Malaga de pe Coasta del Sol a Spaniei. Pregateşte încalţări comode pentru ca în Malaga te aşteaptă un amestec încântator de vechi si nou. În Plaza Merced se află casa natală a lui Picasso, care te captiveaza cu un filmuleţ de vreo 50 de minute, cu toate etapele din viaţa artistului, cu toate femeile pe care le-a iubit, cu expoziţii, cu ultimul atelier în care pictorul aproape că se exilase. Tot aici îl vei vedea pe celebrul Picasso zâmbind sau gesticulând, într-o expoziţie cu fotografii realizate de un amic fotoreporter. Micul bar de peste drum de muzeu poarta numele lui Picasso, iar în magazinele de suveniruri vei gasi tricouri ce au imprimate operele artistului. Gustă neaparat sardine la gratar, opreşte-te în cafenele in inima oraşului şi nu rata o sesiune de shopping pe Calle San Juan, pentru încalţaminte la preţuri negociabile şi băcănii cu delicatese.

Roma

Începe dimineţile în piaţa Campo de’ Fiori. Într-un cadru cu numeroase case medievale, atmosfera boema, fructe si legume de tot soiul, negustorii ambulanţi îşi vând marfa de secole. Aici simţi pulsul Romei si negociezi pentru cele mai bune produse. Cea mai importanta vizita merita sa o faci la Colosseum. Cunoscut iniţial sub numele de Amfi teatrul Flavian, astazi e cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat. La asfinţit, plimbă-te prin Gradinile Pincio. Acest deal terasat si plin de verdeaţa e locul cel mai romantic pentru promenada. Ia o pauza de pizza la Napoleone I, pentru o vedere spectaculoasa a orasului sau opreşte-te la una dintre trattoriile romane. Cea mai buna e Trattoria Monti, unde poţi sa manânci paste cu sos şi brânza Pecorino.

CÂT COSTA UN SENIOR VOYAGE

Senior Voyage Roma, Hotel 4* – de la 245 euro/pers., avion, transferuri, 4 nopţi, demipensiune, apa şi vin la masa. Persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani platesc supliment 30 euro/sejur. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021.211.11.39.
Senior Voyage Creta-Atena, Hotel 3* – 295 euro/pers., avion, transferuri, 6 nopţi, all inclusive, o noapte cazare cu mic dejun pe Riviera Olimpului, excursii Atena, Salonic şi Corint. Persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.
Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021.211.11.39. Senior Voyage Costa del Sol, Hotel Holiday World Resort 4* – 395 euro/pers., avion, transferuri, 7 nopţi, mic dejun, cina, apa şi vin la masa, o excursie opţionala la Malaga. Persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur. Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro tel. 031.226.33.25.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!