Fetiță cu sindromul Down din Macedonia de Nord, dusă de mâna la școală de președintele țării

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 februarie 2022, 16:51

Stevo Pendarovski, președintele Macedoniei de Nord, a dus la școală o fetiță de 11 ani cu sindromul Down, după ce micuța a fost victima discriminării.

Președintele Stevo Pendarovski a dus-o pe Embla de mână la școală după ce săptămâna trecută a rămas singură în clasă pentru că părinţii colegilor ei au refuzat să-şi mai lase copiii în preajma ei.

Aceştia au făcut o petiţie în care au informat că nu vor lăsa copiii să meargă la şcoală din cauza „agresivităţii elevei Embla”, care are sindrom Down, potrivit Libertatea.

Stevo Pendarovski, președintele Macedoniei de Nord, a spus că sunt inacceptabile comportamentele celor care pun în pericol drepturile copiilor, în special când vine vorba de cei cu o dezvoltare atipică.

Citește și: Cu ce meniu l-a așteptat Vladimir Putin pe Emmanuel Macron la Kremlin

Loredana Groza, fotografie topless pe Instagram

Cât costă sandalele pe care Delia le-a purtat de ziua ei

Mama suspectată că și-a maltrat bebelușul în Danemarca, vizitată în închisoare de fratele ei: „Nimeni nu o înțelege, ea nu stăpânește bine nici engleza, daneza nici atât”

Președintele Stevo Pendarovski, apel la empatie și responsabilitate socială

Acesta a mers acasă la Embla, în orașul Gostivar, un oraș la 70 km de capitala Skopje, și a stat de vorbă cu părinții fetiței despre greutățile pe care le întâmpină din cauza prejudecăților.

Energia frumoasă a Emblei am avut onoarea să o simt astăzi la ea acasă și la școala în Gostivar.

Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile lor, ci și să se simtă egali și bineveniți în lumea care le aparține în mod natural – băncile și curtea școlii.

Este obligația noastră, ca stat, dar și ca indivizi, iar elementul-cheie în această misiune comună este empatia.

Va ajuta copiii precum Embla, dar ne va ajuta și să învățăm de la ei cum să ne bucurăm cu adevărat, să împărtășim și să fim solidari. În această societate suntem cu toții egali, a transmis Stevo Pendarovski.

Conducerea şcolii a reacţionat rapid, iar Comisia pentru protecţia copilului a decis deschiderea unei proceduri în cazul Embla, pentru protecția împotriva discriminării.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!