Cum arată orașul-linie, cu ziduri oglindă, pe care Arabia Saudită vrea să-l construiască în deșert. Proiectul e unic în lume

De Unica.ro, pe

Arabia Saudită plănuiește să construiască un oraș-linie unic în lume, cu zero emisii de carbon, în care toate casele, afacerile, parcurile sau școlile vor fi așezate pe verticală, între niște ziduri cu fațade din oglindă. Imaginile cu proiectul s-au viralizat deja pe internet.

În încercarea de a avea o amprentă asupra mediului înconjurător cât mai mică, dar și un stil de viață cât mai confortabil pentru oameni, Arabia Saudită a creat proiectul imobiliar The Line (n.r. Linia).

Prințul saudit Mohammed bin Salman a anunțat că orașul-linie se va întinde pe 170 de kilometri, va avea o populație de aproximativ 9 milioane de oameni, iar amprenta sa la sol va fi de aproximativ 34 de kilometri pătrați, scrie Reuters. Comunitățile din cadrul orașului-linie vor fi organizate tridimensional, iar rezidenții acestor comunități vor avea acces la toate lucrurile de care au nevoie – magazine, școli, birouri – la doar 5 minute distanță de mers pe jos, de acasă.

Cum arată orașul-linie, cu ziduri oglindă, pe care Arabia Saudită vrea să-l construiască în deșert. Proiectul e unic în lume

Infrastructura orașului-linie le va oferi oamenilor posibilitatea de a călători dintr-un capăt al altuia al orașului în doar 20 de minute, cu trenuri de mare viteză. Orașul se vrea a fi construit astfel încât rezidenții să nu aibă nevoie de mașini personale, iar emisiile de carbon să fie zero.

Folosindu-se de inteligența artificială, serviciile oferite de oraș rezidenților săi vor fi autonome.

The Line va avea o înălțime de 500 de metri, o lățime de 200 de metri și o lungime de 170 de kilometri. Fațada orașului va fi realizată din oglindă, iar ventilația va fi una obținută natural, cu ajutorul soluțiilor de arhitectură de ultimă generație.

Apa și energia pe care rezidenții The Line le vor folosi vor fi din surse regenerabile 100%.

Foto: Profimedia, NEOM Twitter, capturi YouTube/The Telegraph

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!