Artistul Dorin Anastasiu a murit la 78 de ani. Cântărețul a câștigat „Cerbul de argint” alături de Angela Similea

Artistul Dorin Anastasiu a murit la vârsta de 78 de ani, informează știrile TVR. Cu mai bine de 50 de ani în urmă, cântărețul a câștigat alături de Angela Similea trofeul „Cerbul de argint”.

A murit artistul Dorin Anastasiu. Cântărețul a câștigat „Cerbul de argint” alături de Angela Similea

Artistul a lansat celebrele piese „Nu pleca”, alături de regretata Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai”. În ciuda vârstei înaintate, solistul, care a fost întotdeauna discret, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica. Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copiii și adolescenții care și-au dorit o carieră muzicală.

Artistul s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Între anii 1954 și 1957, solistul urmat cursurile Școlii de coregrafie, la București. Tot în Capitală a absolvit cursurile Liceului „Ion Neculce” și, în 1967, ale Facultății de Instalații din cadrul Institutului de Construcții. La școala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât și cele de muzică ușoară.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Elton John și-a amânat turneul final din cauza unor probleme de sănătate:”Trebuie să mă operez urgent”

Shannen Doherty, noi dezvăluiri despre lupta ei cu cancerul: „Niciodată nu mă plâng, boala face parte din mine”

Feli, în lacrimi pe Instagram. „Pe noi cineva undeva ne pictează ca fiind perfecți”

În 1966, Dorin Anastasiu obține premiul I la Festivalul național studențesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creații ale celor mai cunoscuți compozitori ai noștri. După un premiu II la Festivalul internațional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câștigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept pentru care este desemnat să reprezinte România la ediția din anul următor a „Cerbului de aur”.

A fost nelipsit mult timp pe scena festivalului de la Mamaia. A cântat cu succes la mari manifestări muzicale în Polinia sau Mongolia, a întreprins turnee în zeci de țări: URSS, Germania, Tunisia, Austria, Camerun, Polonia, Congo, Bulgaria, Spania, Israel. A colaborat cu Teatrul de revistă «C. Tănase» și a fost rând pe rând angajat la Teatrul «Ion Vasilescu», Estrada Armatei, Teatrul «Al. Davila» din Pitești (cu care a obținut premiul I de interpretare la Festivalul național al teatrelor de revistă de la Constanța).

A jucat în câteva filme artistice de lung metraj și a dublat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor și prezentator la emisiuni de succes de la TVR și Antena 1. A fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca Anastasiu, care a făcut parte din proiectul „Școala vedetelor”, este stabilită în Marea Britanie.

Foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!