Anunț ANM: Vremea se va răci la începutul lunii iulie

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 23 iunie 2020, 13:19
Agenția Națională de Meteorologie estimează că vremea se va răci la începutul lunii iulie, iar maximele nu vor depăși 28 de grade Celsius. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va continua să fie ridicată.

ANM a anunțat cum va fi vremea la începutul lunii iulie în toate regiunile țării. După ce la finalul lunii iunie maximele ar putea ajunge chiar și la valori de 31 de grade, media temperaturilor diurne va scădea sub 28 de grade Celsius.

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica

Cum va fi vremea la începutul lunii iulie în țară

BANAT. Vremea va intra într-un proces de răcire după data de 1 iulie, iar maximele se vor înregistra în jurul valorii de 26 de grade Celsius. Și minimele vor scădea spre valori de 14 grade, în jurul zilelor de 4 și 5 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va crește începând cu data de 26 iunie.

CRIȘANA. După data de 30 iunie 2020, vremea va intra într-un proces de răcire treptat, astfel că la finalul primei săptămâni din luna iulie se vor înregistra maxime de 24 – 25 grade Celsius. După data de 1 iulie și minimele vor scădea până la valori de 13 – 14 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va crește începând cu data de 25 iunie.

TRANSILVANIA. În intervalul 2 – 5 iulie, valorile medii diurne se vor situa în jurul a 24 de grade Celsius. În ceea ce privește regimul nocturn, temperaturile vor avea o medie regională de 12 – 14 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată începând cu data de 25 iunie.

MARAMUREȘ. Și în nordul țării va surveni un proces de răcorire a vremii, fapt ce va conduce la scăderea maximelor până în jurul valorii de 24 de grade Celsius. După 1 iulie și temperaturile minime vor scădea și se vor situa în jurul valorii de 13 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată începând cu data de 25 iunie.

MOLDOVA. După ce la finalul lunii iunie vremea se va încălzi ușor, în intervalul 2 – 5 iulie media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul valorii de 26 de grade. Valorile temperaturilor diurne vor avea o medie regională de 15 – 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată începând cu data de 1 iulie.

DOBROGEA. După data de 17 iunie temperaturile maxime vor crește treptat, apoi vor scădea astfel încât, în zilele de 4 și 5 iulie se vor înregistra cel mult 27 de grade. Valorile nocturne vor fi cuprinse, la scară regională, între 17 și 19 grade, în medie.

MUNTENIA. Vremea se va răcori ușor după data de 30 iunie, iar în intervalul 2 – 5 iulie media temperaturilor diurne se va înregistra în jurul valorii de 28 de grade Celsius. Minimele vor avea în medie valori de 15 – 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată începând cu 1 iulie.

OLTENIA. Regimul diurn al temperaturii aerului va marca o ușoare scădere ulterior datei de 30 iunie. Maximele se vor înregistra, la scară regională, în jurul valorii de 28 de grade, în medie. Minimele se vor situa între 16 și 17 grade.

Cum va fi vremea la începutul lunii iulie la munte

La începutul lunii iulie, în zona montană regimul termic va suferi modificări nesemnificative față de finalul lunii iunie. Se vor înregistra în medie temperaturi diurne cuprinse între 16 și 18 grade Celsius. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 3 – 5 iulie, minimele vor scădea spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro