Alertă ANM! Cod galben de ploi abundente în mai multe județe

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 07 octombrie 2020, 13:43
Ploile vor pune stăpânire pe mai multe regiuni din România, după cum au anunțat meteorologii ANM. Din această seară și până în dimineața zilei de 9 octombrie, specialiștii au emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ în mai multe județe. 

În intervalul 7 octombrie, ora 20:00 – 8 octombrie, ora 10:00, intră în vigoare primul cod galben de vreme rea emis de ANM. În această perioadă „în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.”

De asemenea, „manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse”, se arată pe site-ul ANM

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Alertă ANM! Cod galben de ploi abundente

Un alt cod galben a fost emis de ANM pentru intervalul 8 octombrie, ora 10:00 – 9 octombrie, ora 10:00. 

În Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50 – 70 l/mp„, au anunțat meteorologii. 

Prognoza meteo pentru București

Pe lângă avertizările meteorologice, ANM a emis și prognoza meteo pentru București, valabilă în același interval de timp: 7.10.2020, ora 20:00 – 09.10.2020, ora 10:00.

Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și sub formă de averse și vor fi posibile și descărcările electrice. Se pot cumula 15 – 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări (40 – 50 km/h) îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperatura maximă de joi (8 octombrie) se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 15 – 16 grade în noaptea de miercuri/joi (7/8 octombrie) și de 12 – 14 grade în noaptea de joi/vineri (8/9 octombrie).

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!