Dacă ai această boală de piele s-ar putea să ajungi să suferi de Alzheimer

Un studiu publicat în revista Annals of Neurology a dezvăluit că unul dintre semnele bolii Alzheimer ar putea apărea pe fața noastră. Este vorba de rozacee.

Studiul realizat în 2016 realizat de Dr. Alexander Egeberg a analizat datele întregii populații a Danemarcei (circa 5,6 milioane de oameni) dintre care 82.000 aveau rozacee. Datele finale au arătat că persoanele care aveau rozacee aveau cu 7% mai multe șanse de a dezvolta orice formă de demență și 25% mai multe șanse să dezvolte Alzheimer comparativ cu persoanele care nu aveau rozacee.

Autorii studiului au vrut să asigure oamenii care au rozacee să nu-și facă griji. Momentan studiul a arătat că există o asociere între demență și rozacee, dar este nevoie de mai multe studii pentru a vedea dacă există o legătură de cauzalitate.

Pacienții trebuie să știe că cei care au rozacee nu vor dezvolta neapărat Alzheimer. Riscul se poate dovedi mai mare la acest tip de pacienți comparativ cu cei care nu au rozacee, dar riscul este unul foarte mic.

Sursa foto 123rf

Citește și Ne spălăm pe față cu apă rece sau apă caldă?

Citește și Nu confunda rozaceea cu acneea. Cum faci diferența

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: