Tobă

De Libertatea pentru femei pe

Sporeşte bucuria Sărbătorilor de Crăciun cu cele mai gustoase mâncăruri pregătite cu dragoste şi migală. Poate fi cel mai frumos dar oferit celor dragi.
> timp de preparare:3 ore
> timp de aşteptare:12 ore

Ingrediente (pentru 8 porţii):
► 1 kg carne de porc (fleică cu şorici, pulpă)
► 1 rasol de porc
► 600-700 g organe de porc (inimă, splină, limbă)
► 2 cepe
► 2 morcovi
► 15-20 boabe de piper
► 2 foi de dafin
► ienibahar
► burtă (stomac) de porc foarte bine spălată şi curăţată, păstrată câteva zile în apă rece cu sare şi oţet
► sare
► piper

1. Carnea cu şorici se pârleşte, se curăţă şi se spală cu apă călduţă. Organele se spală şi se lasă la apă rece jumătate de oră. Limba se fierbe separat 10 minute şi se curăţă.

2. Toată carnea se pune într-o oală cu apă rece şi se dă în clocot. Se schimbă apa şi se pune din nou la fiert. Se spumează, se adaugă ceapa, morcovii, sare şi mirodenii şi se lasă să fiarbă acoperit până ce se desprinde uşor carnea de pe oase.

3. Se scoate carnea şi se lasă puţin deoparte să se răcească, iar supa se potriveşte la gust şi se păstrează. Toată carnea fiartă se taie fâşii. Se pune într-un vas mai mare, se adaugă un polonic de supă şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă, se pune în burta de porc, se mai toacă puţină supă şi se coase lejer.

4. Se pune pe foc într-un vas mai larg unde s-a turnat restul de supă în care a fiert carnea. Se lasă focul la mic şi se fierbe aproximativ o oră, fără să clocotească şi se înţeapă din loc în loc. Se scoate apoi şi se presează între două tocătoare din lemn, peste care se pune o greutate de maxim 1 kg. Toba de porc se lasă la rece până a doua zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro