Idei pentru un mic – dejun sănătos

De Unica.ro pe

Ştim cu toţii cât de important e să luăm un mic-dejun sănătos şi consistent în fiecare dimineaţă, dar uneori n-avem atât timp cât să pregătim o masă elaborată.
Iată patru idei rapide şi foarte nutritive pe care le poţi prepară în maximum 20 de minute.

Cereale şi lapte de soia

Laptele de soia e plin de proteine nutritive. Alege nişte cereale care conţin multe fibre şi nu sunt îndulcite (e mai sănătos să adaugi zahăr peste cereale neîndulcite!). Pune într-un bol un pumn de cereale, adaugă laptele de soia şi puţin zahăr şi gata!

Pâine integrală şi unt de arahide

Pâinea integrală e plină de fibre şi carbohidraţi care îţi vor da energia necesară pentru întreagă zi, iar untul de arahide are o aromă foarte bună. Poţi adaugă şi o felie de fruct (banană sau măr) pentru o sursă completă de nutrienţi.

Iaurt şi fructe

Poţi combină iaurtul (degresat) cu orice fructe doreşti – de la piersici, mere, pepene, banane la fructe de pădure, nuci şi altele. O idee ar fi să cumperi fructe de pădure diverse (zmeură, afine, mure), să faci o pastă din ele şi să o amesteci în iaurt. E mai sănătos să cumperi un iaurt clasic şi să adaugi tu fructe proaspete decât să consumi un iaurt cu fructe!

Smoothie

Dacă vrei că ideea de dinainte să fie şi mai uşor de preparat, amestecă iaurtul cu fructele într-un blender alături de puţin suc de fructe şi câteva cuburi de gheaţă – vei avea un smoothie delicios şi hrănitor!
 
Aceste idei îţi vor fură doar puţin timp, dar tu şi familia ta veţi începe ziua cum trebuie – cu o doză sănătoasă de vitamine şi energie! 

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro! Idei pentru un mic - dejun sănătos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro