Cele mai ciudate 5 ciorbe tradiţionale româneşti. Care îţi place?

De Diana Zagrean pe

Reţeta bucovineană Borş de sfeclă roşie

Reţeta „Borş de sfeclă roşie ” face parte din proiectul „Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu mai multe bloguri culinare şi pensiuni agroturistice din România, precum şi un cunoscut brand producător de făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.
Reţeta pentru „Borş de sfeclă roşie” este realizată în stil clasic bucovinean, cu multă smântână şi borş mai puţin acru decât în Moldova.

Cele mai ciudate 5 ciorbe tradiţionale româneşti. Care îţi place?

Ingrediente şi mod de preparare

-se coc în cuptor 4 sfecle roşii
-se taie mărunt o ceapă şi un morcov şi o jumătate de kg de cartofi
-se face o dirasală din două ouă şi o cană de smântână
-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei şi bulion de roşii câte o lingură
-se pune la fiert în 3 litri de apă
-dupa ce au fiert legumele se pun tăiţei
-se adaugă 1 litru de borş de putină
-se dă deoparte şi se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute
-se dă de pe foc se adaugă sfecla roşie coaptă, curăţată şi dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
-se adauga leuştean după gust

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4 5