Cele mai ciudate 5 ciorbe tradiţionale româneşti. Care îţi place?

De Diana Zagrean pe

Bucătăria tradiţională românească are multe reţete culinare ciudate, cu ingrediente care într-o zonă par normale, iar în alta nu s-ar combina niciodată. Iată câteva exemple de reţete tradiţionale româneşti de ciorbă, din diferite regiuni ale ţării. Care îţi place?

Rețetă: Borș moldovenesc de fasole albă

Cele mai ciudate 5 ciorbe tradiţionale româneşti. Care îţi place?


Reţeta face parte din proiectul „Descoperă tradiţiile culinare româneşti„.
Fiecare regiune din ţară are ingredientele ei de bază. În cazul Moldovei, o reţetă de ciorbă nu poate fi concepută fără un borş foarte acru, care să fie şi hrănitor şi leac pentru mahmureală.

Ingrediente pentru 10 porţii:

600 gr fasole albă uscată
350 gr morcovi, albitură,
300 gr ceapă
150 gr ţelină
Câţiva căţei usturoi
1 fir cimbru
1,5 litri borş acru
Leuştean, pătrunjel
Ulei, sare, după gust

Mod de preparare

Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.
Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.

Secretul bucatarului!
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4 5