8 învăţăminte din cariera a 9 femei politice autohtone

De Unica.ro, pe

Vrei să fii o femeie de sucess, dar nu ai idee de ce calităţi sau aptitudini ai nevoie? Procedăm bătrâneşte şi româneşte – ne inspirăm de la alţii. Iar dacă un ministru femeie…
… sau un europarlamentar nu sunt modele demne de urmat, atunci cine?

Aşadar, watch and learn, adică „priveşte şi învaţă”(explicaţie necesară pentru mezina preşedintelui)! Iată câteva reguli de aur ce trebuie respectate în desăvârşirea carierei

1. Bunul simţ nu e obligatoriu

De la Monica Iacob Ridzi am învăţat că bunul simţ nu este o calitate obligatorie pentru a cunoaşte succesul în carieră. Pe de altă parte atunci când eşti fata lui tata din Valea Jiului, altfel te vede lumea şi calităţile umane primordiale chiar nu mai interesează pe nimeni. Altfel, cum ar fi ajuns dumneaei ministru peste sport şi tineret? Plină de elan, PDL-ista Ridzi se pregătea să facă o figură frumoasă pe scena politică, când singura scenă care a făcut-o faimoasă a fost cea de la Costineşti, un „fleac” de 75.000 de euro. Dar ce mai înseamnă asta pentru o ţară fără infrastructură, dar cu indicatoare turistice 3D?

Şi pentru că vorbim de bun simţ, trebuie menţionată şi buna prietenă a domnului Marius „Bideu” Marinescu – Anca „Ciocu Mic” Constantinescu. O fină şi elegantă prezenţă PDL-istă printre demnitari, doamna s-a făcut remarcată într-un talkshow de la B1 TV într-un concurs de tricouri ude în care nici dumneaei, nici domnul Marinescu nu au câştigat. Să arunce primul paharul cel ce este nevinovat!

2. Important e cât de lung ai părul, nu ce şi cum gândeşti

De la Elen-a Băsescu înţelegem k nu contează inteligentza, nu contează ce şti să facii sau cum vorbeşti. Important e să ai succesuri şi un tată la Cotroceni. O reţetă simplă şi rapidă pentru a ajunge chiar în mijlocul Parlamentului European, unde oamenii nu se îmbracă fancy, nu apreciază Louboutin şi nu sunt cool, fată. Pe ăia îi interesează decât chestii plictisitoare şi sunt şi mulţi „oameni care nu vor să vorbesc cu tine”. Whatever!

3. PSD – părul sau deşteptăciunea?

La polul opus, o descoperim pe Ponta Sârbu Daciana (PSD). E leit Elena Băsescu, mai puţin modellingul, injecţiile în buze, tabloidele, genţile, maşinile scumpe, pantofii, Syda, bâlbâielile şi… ideile. Deşi e blondă, Daciana a dovedit că poţi să fii fata lui tata şi să ai şi ceva minte pe care să o foloseşti în scop util.

4.  Sau… nimic?

Sulfina Barbu, fost ministru al mediului, este proastă. Şi nu o spunem noi, nu ne-am permite dacă nu ar fi un fapt confirmat de o instanţă judecătorească. Da, da, ai citit bine! Radu Mazăre i-a pus această etichetă într-o conferinţă de presă, doamna Sulfina l-a acţionat în instanţă şi… a pierdut. A devenit astfel prima femeie ministru din istorie cu dovada judecătorească a competenţelor. Ceea ce pentru multe dintre reprezentantele sexului frumos chiar reprezintă o speranţă. Simona Sensual, ce faci la alegerile din 2012?

8 învăţăminte din cariera a 9 femei politice autohtone5. Igiena corporală opţională

Leonida Lari este o ecologistă extremă – nu consumă apă şi săpun, cel puţin nu în această combinaţie.

Şi oricum, din auzite, apa are prea puţine grade pentru ea.

Fapte lipsite de relevanţă desigur, din moment ce fosta membră a PRM e într-o strânsă legătură cu lumea de dincolo. Apropo, Mădălina ce mai face?

Şi pentru a-şi demonstra puterile par-anormale Leonida Lari ne-a explicat cum „în jurul Pământului există o verigă informaţională în care se cuprinde informaţii.

Şi tot SRI-ul românesc şi al altor ţări e nimic pe lângă acest sistem informaţional, creat de Dumnezeu, de Providenţă.” Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!