Cele mai mici salarii din România

De Unica.ro pe

Cele mai mici salarii din România le primesc îngrijitorii de clădiri şi muncitorii din domeniul producţiei. Salariile brute ale acestora sunt cuprinse între 720 şi 1000 de lei.

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat luna trecută de compania de resurse umane Mercer Total Remuneration Survey, în colaborare cu Consul Team. Au fost analizate datele statistice a 136 companii multinaţionale, dintre care 80% suntvcompanii româneşti mari.

Conform acestei cercetări, cele mai mici salarii din România le au gestionarii, îngrijitorii de clădiri, muncitorii în producţie, lucrătorii comerciali, paznicii, şoferii necalificaţi, dar şi casierii din hipermarketuri. Ei sunt plătiţi cu sume cuprinse între 690 şi 1.300 RON brut, în funcţie de experienţă şi programul de lucru.

„În urma analizei datelor furnizate, putem aprecia că nivelele salariale diferă în funcţie de puterea financiară a companiei şi de zona geografică în care aceasta se află sau punctele de lucru pe care le are”, ne-a declarat un oficial al companiei amintite.

Salarii mai mici şi pentru cei cu studii superioare

Anul trecut, s-a înregistrat o scădere a salariilor şi în cazul tinerilor absolvenţi de facultate. Lucrurile nu vor sta la fel şi în 2010. Conform studiului companiei Mercer Total Remuneration Survey , se estimează o creştere cu 7% a salariilor acestora.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro