Bedside manner sau eticheta în dormitor

De Flavia Jurca pe 09 august 2010

Termenul englezesc „bedside manner”, utilizat cu sens figurativ, descrie felul în care doi oameni se comportă în situaţiile intime pentru a evita să îl impresioneze negativ…
… pe cel de lângă ei.

Seriale ca „Ally McBeal” sau „Totul despre sex” au adesea ca sursă a situaţiilor comice modul în care eroinele îşi evaluează potenţialii iubiţi sau foştii parteneri de sex.

În vreme ce multe dintre situaţiile din filme sunt ficţiuni şi exagerări, e cât se poate de adevărat că doi oameni care abia s-au cunoscut şi au trecut deja „la fapte” vor avea un grad mare de subiectivitate şi chiar de suspiciune unul faţă de celălalt, disecându-şi unul celuilalt gesturile şi spusele. Unele persoane sunt foarte pretenţioase şi pot ca, din cauza unui amănunt, să te respingă aparent fără niciun motiv.

Iată ce poţi face pentru ca un bărbat care abia te-a cunoscut să fie convins că merită să rămână în preajma ta.

Când îi promiţi sex, ţine-te de cuvânt

Sigur, sunt şi situaţii în care viaţa intervine, un  deadline urgent, o problemă de sănătate, dar nimic nu este mai neplăcut pentru un bărbat decât o femeie care, după ce îi bate apropouri toată ziua, se plânge de migrene când ajunge în pat. Dacă faci un obicei din a-l aţâţa fără a-i oferi ce ai promis, va căuta certitudini în braţele altei femei.

Nu-l face să se simtă în concurenţă cu vibratorul

Nu nu numai că orgoliul masculin nu se împacă uşor cu ideea unui al doilea penis în relaţie, dar vibratorul te poate aduce la orgasm mult mai repede decât el, în multe cazuri. Secretul este să nu abuzezi de prietenul cu baterii şi mai apoi să te srăţi indisponibilă faţă de iubitul tău rămas nesatisfăcut.

Împărţiţi jucăriile sexuale

Ca el să nu se simtă ameninţat de vibrator, lasă-l şi pe el să îl folosească asupra ta şi folosiţi orice alte jucării sexuale împreună, astfel încât el să zâmbească la vederea lor, nu să înjure în gând.

Nu îi oferi sex oral dacă ai un herpes în zona buzelor

Acesta se transmite foarte uşor, iar odată ajuns în zona genitală este foarte greu sau chiar imposibil de vindecat şi are manifestări extrem de neplăcute.

Nu te sustrage de la sexul oral

Multe femei încetează să mai ofere sex oral partenerului după ce relaţia devine stabilă. Bărbaţii sunt foarte entuziaşti şi dezinhibaţi în pat, dispuşi să încerce orice, aşa că este fair play să răspunzi cu aceeaşi monedă.

Nu renunţaţi la preludiu

În acest termen nu intră doar încercările lui de a te excita înainte de sex, ci şi ocheadele, apropourile, săruturile furate din timpul zilei şi toate acele gesturi care îl fac pe un om să se simtă apreciat şi dorit.

Fii deschisă la ideile lui, în limitele legii

Atâta vreme cât nu îţi propune lucruri periculoase sau ilegale, trebuie să îi dai de înţeles că eşti dornică să experimentezi alături de el şi că nu este într-o relaţie cu o bunicuţă victoriană. Încearcă orice o dată, iar dacă nu îţi place, spune-i şi treceţi la ceva nou.

Nu, sub nicio formă NU face sex neprotejat cu un bărbat despre care nu şii mai nimic

Cazurile de infectare cu HIV în cadrul populaţiei heterosexuale au crescut alarmant în ultimii doi ani. Nu te gândi: „E prieten cu fratele meu, deci e ok.” de la cineva despre care nu ştii nimic poţi lua o sumedenie de boli şi infecţii netratabile. Și nici un bărbat nu e ATÂT de sexy încât să îţi rişti sănătatea pentru el.

Nu te preocupa doar de plăcerea lui

De multe ori, femeile se gândesc doar la plăcerea partenerului, în timp ce a lor devine opţională. În timp, sexul practicat astfel va deveni o corvoadă şi apetitul femeii pentru sex va scădea dramatic. Bărbaţilor le place să îşi privească partenerele pradă plăcerii, aşa că nu te îngrijora că vei părea egoistă.

Nu te concentra exclusiv pe sex

Dacă e să ne luăm după reviste şi site-uri, s-ar părea că secretul unei relaţii este cât mai mult sex. De fapt, secretul este ca, de fiecare dată când vă daţi întâlnire între aşternuturi, amândoi să vă simţiţi bine.

Foto: Shutterstock

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional