Semne că ai prea multe toxine în plămâni

De Amelia Matei, pe
Plămânii îndeplinesc un rol extrem de important în organism, de aceea trebuie să ai mare grijă de ei. Vezi cum îți dai seama că sunt plini de toxine.

Tuse cronică

Dacă tusea ta durează mai mult de trei săptămâni, înseamnă că este cronică și ar trebui investigată de un medic, potrivit powerofpositivity.com. Este primul semn că sistemul tău respirator nu funcționează cum trebuie și are nevoie de ajutor. Tusea cronică poate anunța un cancer la plămâni, dar și faptul că trebuie să treci aceste organe printr-un regim de detoxificare. Primul pas ar fi renunțarea la fumat, dar medicul știe mai bine ce măsuri ar trebui să iei, așa că vizitează-l cu încredere.

Producție de mucus

Când căile respiratorii sunt iritate sau infectate, produc o cantitate mare de mucus. Atunci când această situație durează mai mult de trei săptămâni, înseamnă că ai plămânii bolnavi. Nu ignora acest simptom, pentru că poate ascunde probleme grave. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, poți crește consumul de ceaiuri, pentru că te vor ajuta să îți cureți căile respiratorii.

Durere constantă în piept

Durerea inexplicabilă în piept care durează mai mult de trei săptămâni sunt un semnal de avertizare că plămânii au nevoie de o cură de detoxificare.

Dificultăți de respirație

Dificultățile de respirație apar, de obicei, din cauza bolilor pulmonare sau de inimă. Nu ignora această problemă, pentru că netratată, îți poate pune viața în pericol.

Citește și: Testul care îți spune dacă ai probleme cu plămânii

Tuse cu sânge

Când tușești cu sânge, înseamnă că ai o problemă cu plămânii sau în aparatul respirator superior. O astfel de situație ar trebui să te trimită de urgență la medic, pentru că semnalează o afecțiune gravă.

Respirație șuierătoare

Respirația șuierătoare semnalează faptul că pe căile respiratorii se află ceva care blochează circulația aerului.

Cum îți poți curăța plămânii

Dacă ai unul dintre simptomele de mai sus, ar trebui să faci unele schimbări în stilul de viață. În primul rând, este important să renunți la fumat, pentru că este unul dintre cele mai periculoase obiceiuri pentru plămâni. În al doilea rând, fă exerciții de respirație. 30 de minute pe zi sunt de ajuns pentru a-ți curăța plămânii.

Ceaiul negru este foarte sănătos, iar studiile au arătat că este plin de antioxidanți care reduc riscul apariției cancerului pulmonar. De altfel, este important să crești consumul de antioxidanți, dacă vrei să ai plămâni curați.

Oregano este un ingredient miraculos pentru plămâni, pentru că este un decongestionant natural. Folosește-l în mâncare, pentru că pe lângă faptul că este foarte sănătos, fă preparatelor un gust special.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!