Tips and tricks pentru un stil de viață sănătos

De Unica.ro, pe

De sfârșit de an, au curs urările cu ”cât mai multă sănătate”, ”sănătate, că-i mai bună decât toate”. 

Ușor de zis, greu de realizat când nu ai un plan. 

Cădem mereu în păcatul zahărului și al mâncărurilor procesate, fie că ni se par mai gustoase, fie că par mai la îndemână. 

Dar organismul este ca o mașină. Dacă îi dai combustibil de slabă calitate, nu își va atinge potențialul și te va lăsa la greu.

10 pași pentru o pentru o viață sănătoasă:

  1. Este important să începi cu mintea. Conștientizează nevoia de a lua o pauză de la alimentele nesănătoase. Împrietenește-te cu această idee și fă-o să nu-ți mai iasă din cap. Deja pragul de blocaj psihic l-ai trecut. Următoarea etapă e mult mai ușoară.
Tips and tricks pentru un stil de viață sănătos
  1. Încearcă să ai o dietă cât mai bogată în fructe și legume. Ține cont de faptul că acestea conțin vitamine și minerale esențiale pentru procesele din organism. Știai că spanacul e o super-legumă verde, plină de folat (vitamina B9) și beta caroten, plus o doză consistentă de potasiu, calciu, magneziu și fier? Bogat în potasiu, calciu, magneziu, vitamina B, vitamina C, kale îmbunătățește funcționarea metabolismului, a sistemului nervos, protejează celulele de stresul oxidativ, susține sănătatea oaselor, părului, pielii și menține nivelul energiei la cote maxime. Avocado-ul cremos reprezintă sursa supremă de potasiu, cupru, B6 și acizi grași mononesaturați, iar conținutul de vitamina E face minuni pentru piele. Dacă îți este greu să le incluzi în rutina zilnică, încearcă combinațiile delicioase de la Urban Monkey RAW –  smoothies & juices presate la rece care păstrează tot ce e mai bun din natură, nu din concentrat, fără nimic adăugat. E important să alegi produse RAW pentru a te asigura că iei vitaminele și enzimele din fructe și legume.

Vitamina C și antioxidanții din lămâi și portocale îți protejează corpul și îți activează sistemul imunitar din interior. Ghimbirul, un remediu natural folosit pentru numeroase probleme de sănătate – de la răceală la dureri de cap, bogat în vitamina C, magneziu, fier, calciu și conținând uleiuri esențiale. Creează o rutină zilnică – cum ar fi să iți începi ziua cu un shot de ghimbir.

Tips and tricks pentru un stil de viață sănătos
  1. Urmează un program detox. Dacă simți nevoia să îi dai corpului tău un semnal serios că urmează un stil de viață sănătos, sau pur și simplu un boost metabolismului care a încetinit, poți încerca un program de juicing. Urban Monkey recomandă programul de juicing de 2-3 zile. În această perioadă vei consuma doar sucuri pe bază de fructe și legume presate la rece. Sistemul tău digestiv primește o pauză în timp ce corpul se bucură de vitaminele, antioxidanții, nutrieții din natură.
  1. Evită dietele pe termen lung. Specialiștii spun că dietele, mai ales cele restrictive, ținute pe termen lung nu aduc niciun folos. Încearcă un stil de viață sănătos, fără mâncare procesată și exces de zahăr și făinoase.  
  1. Limitează băuturile cu zahăr. Dacă ai poftă de dulce, încearcă fructe sau un smoothie RAW. Urban Monkey are combinații delicioase cu fructe exotice fără zahăr adăugat. E important să citești eticheta, un suc RAW păstrează vitaminele și nutrieții din fructe mult mai mult decât un suc pasteurizat sau din concentrat.  Produsele presate la rece de la Urban Monkey pe care le poți găsi în foarte multe supermarketuri dar și online sunt realizate din 100% fructe și legume. Pentru a le putea păstra RAW mai mult timp, Urban Monkey folosește procesul HPP, sau procesare la presiune înaltă. Gama Urban Monkey este produsă la o presiune de aproximativ 6000 atm, timp de câteva secunde, suficient pentru a ucide microorganismele potențiale de alterare, dar păstrând același gust grozav ca sucurile crude proaspăt făcute. 
Tips and tricks pentru un stil de viață sănătos
  1. Atenție la mâncare în perioadele de stres sau plictis . Mâncarea emoțională înseamnă a mânca pentru a umple o emoție, mai degrabă decât foamea reală. Caută rădăcina problemei și rezolv-o. Este un proces de durată. Ce poți face până descoperi problema este să eviți alimentele foarte procesate. De curând, Urban Monkey a lansat trei variante de RAW snacks, sățioase și cu puține calorii – sunt o soluție pe cât de simplă, pe atât de sănătoasă și la îndemână. 
  1. Joacă-te cu culorile. Mănâncă fructe și legume de diferite culori. În primul rând, fructele și legumele de culori diferite reprezintă un conținut diferit de antioxidanți, care elimină radicalii liberi ce dăunează celulelor din corp și luptă împotriva inflamațiilor. În al doilea rând, atunci când mâncăm o diversitate de fructe/legume, acestea vin cu numeroase bacterii ”bune” care creează o linie de apărare puternică ajutând la îmbunătățirea sistemului imunitar. În limonada albastră Urban Monkey există spirulină. Aceasta îi dă o culoare neobișnuită băuturii, dar este 100% natură pură. Nutriționiștii îi laudă bogăția: calciu, fier, magneziu, cupru, iod, fosfor, potasiu, zinc și seleniu, complexul de vitamine B și multe proteine.
  1. Ieși în aer liber. Oxigenul este vital pentru viață. O respirație plină în care îți umpli complet plămânii, înseamnă eliberare de stres și încărcare cu energie pură.  Răsfață-te la soare. Vitamina D este produsă de organism în mod natural atunci când pielea este expusă la soare, însă se găsește, tot in mod natural, și în anumite alimente. Ia cu tine un suc de la Urban Monkey. Încearcă-l pe cel care conține ingredientul pe care îți e greu să-l consumi. Vei vedea că sucurile Urban Monkey au combinații atât de bine echilibrate, încât corpul tău va beneficia de un complex de vitamine și de un gust minunat.  
Tips and tricks pentru un stil de viață sănătos
  1. Fă mișcare. Mergi mai mult, fă sport, înot, alergare. Găsește-ți ritmul și sportul care te avantajează. Un stil de viață sănătos înseamnă o dietă adecvată însoțită de mișcare. 
  2. Și foarte important … Have a purpose.  Cercetătorii au identificat așa zisele ”zone albastre” (blue zones) – regiuni unde oamenii au un stil de viață sănătos și trăiesc mai mult. Pentru asta, specialiști au analizat factorii care ajută la o viață lungă. Pe lângă dietă și mișcare, oamenii din aceste zone au scop în viață, se bucură de familie și nu uită să socializeze.
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!