Tu știi cât praf se ascunde în locuința ta? Aspiratorul cu tehnologie laser care îți arată acest lucru

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 30 septembrie 2021, 18:36

Inevitabil, în locuințele noastre se așterne praful. Uneori, acesta este mai ușor de observat și curățat, dar alteori se „ascunde” atât de bine, încât îl găsim când este deja prea târziu și s-a acumulat.

Procesul de curățenie este unul esențial în oricare gospodărie. Însă timpul liber este și mai important, așa că eficiența cu care curățăm trebuie să fie o prioritate.

În urma cercetării Dyson Global Dust Study 2021, experții au aflat că 60% din oameni fac curățenie acum mai mult ca oricând. Mai mult, cei mai mulți oameni sunt îngrijorați de nivelul de praf din case, iar 76% sunt conștienți de legătura care există între praful din case și boli de tipul astmului și alergiilor. De asemenea, 77% din oameni cred că mai puțin praf înseamnă un mediu mai sănătos.

Tocmai de aceea, Dyson lansează în România Dyson V15 Detect Absolute, primul aspirator cu tehnologie Laser Detect, care dezvăluie praful ascuns în locuințe. Acest aspirator face parte din nou generația de aspiratoare fără cablu. Noua tehnologie revoluționează modul prin care curățăm casa, pentru că este concepută pentru a putea detecta praful ascuns, cu dimensiuni de până la 10 microni. Senzorul piezo acustic oferă dovada științifică a particulelor aspirate.

Tehnologia din spatele aspiratorului pare desprinsă din viitor

Tu știi cât praf se ascunde în locuința ta? Aspiratorul cu tehnologie laser care îți arată acest lucru

Pentru a transforma acest aspirator din idee demnă de filmele SF în realitate a fost nevoie de o echipă de 370 de ingineri la nivel global. Inginerul Șef și Fondator, James Dyson, a vorbit despre modul în care el și echipa sa au încercat să ofere un răspuns problemelor zilnice din gospodărie cu noul aspirator.

„În calitate de ingineri, responsabilitatea noastră este să rezolvăm probleme zilnice, iar ultimele luni au creat o mulțime de probleme noi pe măsură ce am petrecut mai mult timp în interior”, explică James Dyson. „Cu toții facem curățenie mai frecvent, încercând să îndepărtăm praful în plus din casă, și vrem să obținem sentimentul de liniște că locuințele noastre sunt cu adevărat curate. Cele mai noi aspiratoare ale noastre folosesc tehnologia laser adaptată pentru a detecta praful ascuns, integrând un laser cu diodă în capătul de curățare, care este poziționat precis la un unghi de 1,5 grade, la 7,3 mm de sol pentru a crea cel mai bun contrast între praf și podea”.

Însă inginerii sunt de părerea că detectarea prafului nu este suficientă, așa că au creat un aspirator care elimină, măsoară și numără meticulos particulele de 15.000 de ori pe secundă, folosind un senzor piezo acustic care convertește vibrațiile în semnale electrice. Rezultatul? O locuință mai curată nu doar din punct de vedere estetic, ci și științific!

Părul rămas pe podea, o problemă de domeniul trecutului

Tu știi cât praf se ascunde în locuința ta? Aspiratorul cu tehnologie laser care îți arată acest lucru

Ai pățit ca, atunci când dai cu aspiratorul, părul de pe jos să rămână încurcat pe peria de curățare și să o blocheze? Peria nouă conică anti-încurcare a aspiratorului Dyson V15 Detect Absolute îndepărtează prin învârtire părul și în aruncă în coș înainte ca acesta să se încurce și să devină o problemă. Funcționează atât pe părul uman, cât și părul prietenilor noștri patrupezi.

Încurcarea părului este prevenită cu succes cu ajutorul capătului de curățare High Torque cu pieptene anti-încurcare. Are 56 de dinți din policarbonat, care împiedică înfășurarea părului în jurul periei și îl îndepărtează instant de pe aceasta.

În plus, tehnologia cu ciclon Dyson ajută la separarea prafului și a murdăriei de pe podele și suprafețe, având totodată grijă ca aceasta să nu fie eliberată înapoi în casă. Aspiratorul Dyson V15 Detect Absolute poate capta 99,99% din particulele cu dimensiuni de 0,3 microni, aerul din casă fiind mai curat și mai respirabil.

Foto – 123rf.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!