(P) Top 5 cele mai frecvente vise și semnificațiile lor

De Unica.ro pe

Ți-ai visat mama sau soțul și nu știi ce poate însemna asta? Nimic din ceea ce visezi noaptea nu este întâmplător. Visele relevă de fapt conflictele tale interioare, trecute şi viitoare. Dar hai să descoperim împreună semnificaţia celor mai frecvente imagini care îţi apar în vis. 

 1. Apa

Se poate manifesta în vis în diferite forme. Marea sau oceanul înseamnă că vei avea parte de dificultăţi sau îţi vei schimba viaţa, în continuare. Dacă te visezi înotând, iar apa este liniştită atunci este semn că ceva de bine ţi se va întâmpla în viitor. În cazul în care apa este agitată, cu valuri, atunci înseamnă că vei trăi momente de confuzie.

Râul simbolizează vitalitate şi o evoluţie favorabilă a vieţii. Dacă înoţi într-un râu atunci vei avea parte de schimbări pozitive.

Lacul înseamnă linişte şi seninătate.

Piscina este simbolul unui spirit creativ care are nevoie de timp pentru a se relaxa. O piscină fără apă reprezintă un gol afectiv.

Ploaia înseamnă că ceva bun urmează să ţi se întâmple.  

 2. Infidelitatea

Este o altă temă foarte des întâlnită în vise. Amor cu alt bărbat înseamnă ori că ai un erotism insuficient satisfăcut în viaţa personală, ori că vei traversa schimbări importante în viitor. Dacă, de exemplu, în vis îţi apare şeful, atunci schimbările vor fi în plan profesional.

Flirt cu o vedetă înseamnă că simţi nevoia de recunoaştere din partea celorlalţi. Nu ai suficientă încredere în tine şi în valoarea ta ca femeie.

Flirt cu un necunoscut arată că vrei să experimentezi în viaţă noi emoţii.

Soţ infidel înseamnă că nu te consideri o femeie capabilă să-ţi reţii soţul lângă tine, nu ai deloc încredere în capacităţile tale, în atractivitatea ta.

 3. Casa

Este imaginea personalităţii şi a identităţii tale. Dacă visezi o casă frumoasă, mare şi somptuoasă înseamnă că eşti o persoană materialistă. O casă mică, neîngrijită sau abandonată, indică nevoia ta de a te ocupa mai mult de tine. 

Interiorul casei relevă viaţa ta internă. Un apartament mare, cu un pat imens, cu o saltea de calitate, o lenjerie de lux, perne mari relevă o viaţă interioară bogată, în schimb o garsonieră de dimensiuni mici simbolizează o viaţă interioară limitată. Dacă interiorul casei este plin cu mobilă, perne moi  şi diverse obiecte de decor atunci înseamnă că ai avut un trecut încărcat, plin de trăiri pozitive, dar şi negative.

Exteriorul casei ilustrează abilităţile tale de socializare. Casa cu multe ferestre şi uşi arată că eşti o persoană comunicativă, sociabilă şi plăcută celor din jur. Invers, casa cu ferestre şi uşi puţine, arată cât eşti de închisă în tine.

 4. Moartea

Frecvent întâlnită în vis, moartea nu înseamnă că ai o premoniţie şi că cineva va muri, ea reprezintă transformarea, finalul a ceva şi începutul a altceva.

Vei avea parte de mari transformări şi vei lăsa trecutul în urmă.

Moartea cuiva drag reprezintă sfârşitul a ceva. Dacă visezi că ţi-a murit un părinte, o rudă sau un prieten nu înseamnă că aceştia vor avea probleme sau că vor muri. În popor se spune că „i-a murit moartea”, însă de fapt este vorba doar de încheierea unui etape din viaţa lor, în strânsă legătură şi cu viaţa ta.

Moartea unui copil este un semnal de alarmă. Ţi se anunţă o schimbare a stilului de viaţă, dar nu în sens pozitiv. Uneori poate însemna chiar şi venirea pe lume a unui copil.

O persoană deja moartă, o rudă apropiată înseamnă că ai nevoie de sprijin afectiv şi psihologic. 

 5. Animalele

Apar foarte des în visele noastre, ele reprezentând universul instinctelor.

Câinele simbolizează ajutorul primit la nevoie. Câinele este un sprijin în faţa pericolelor materiale. Dacă în vis câinele este agresiv atunci poate fi vorba de un duşman din anturajul tău, o persoană care îţi vrea răul.

Pisica reprezintă confortul şi securitatea interioară. Pisica neagră te atenţionează că ceva rău urmează să se întâmple în viaţa ta, pisica albă este semnul binelui, iar pisica moartă înseamnă boală. 

Calul este simbolul libertăţii, al dorinţei de a trăi totul cu intensitate maximă. Totuşi atenţie la accidente.

Şarpele reprezintă instinctul de a cunoaşte. Vei afla noutăţi a doua zi.

 Somn bun, vise plăcute cu salteaua și perna potrivite

 Pentru un somn de calitate ai nevoie de un pat bun cu o saltea ortopedică, cu spumă de memorie și o pernă confortabilă, de preferat tot ortopedică. În acest fel îți vei asigura cele mai bune condiții pentru un somn odihnitor, care la rândul lui va genera mai mult vise plăcute, decât coșmaruri. Poți alege salteaua și perna preferate din gama de produse de la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor.