(P) Ție ce model de șemineu iti innobileaza casa

De unica pe
Așa cum ziua bună se cunoaște de dimineață și o casă îngrijită și amenajată cu stil se cunoaște de la intrare. Tendințele în materie de design interior se modifică de la an la an, reamenajarea locuinței nu este doar o necesitate, ci poate fi doar simplă dorință de a te bucura de ceva nou, de o culoare mai vie pentru dormitor, de un nou parchet în sufragerie sau de o mobilă modernă pentru bucătărie sau de ce nu, de un șemineu.

Semineul este din nou privit ca piesă centrală în încăperea în care este amplasat, și de cele mai multe ori acesta este construit în living. Se pare că oamenii își aranjează mobilierul în așa fel încât punctul de atracție să fie spațiul pentru foc (chiar dacă sunt perioade din an când șemineul este inactiv) în jurul căruia se pot aduna pentru a petrece timp împreună. Chiar și cei care stau la bloc se pot bucura de prezența unui șemineu în apartamentul lor, chiar dacă nu de un semineu pe lemne. Specialiștii s-au gândit și la dorița celor care stau la bloc și au scos pe piață șeminee electrice sau șemineele pe bioetanol. Este adevărat că nu au același efect ca un șemineu adevarat cu coș de fum, însă este în pas cu moda. Iar în ultimă instanță asta ne dorim, nu?

Originile construcției de șeminee sunt foarte îndepărtate și, cu toate acestea, șemineul rămâne un element aflat mereu pe lista tendințelor în amenajări interioare. Dublul rol – funcțional și decorativ -dar și aerul aristocratic pe care un astfel de sistem de încălzire îl imprimă întregii case, fac din el o alegere spre care se îndreaptă tot mai mulți arhitecți și proprietari de case. Șemineul a devenit un simbol al confortului și al eleganței, însă începuturile acestui tip de construcție interioară au fost modeste. Strămoșul șemineului, așa cum îl cunoaștem în prezent, datează din epoca medievală, când era folosit ca sistem de încălzire și sursă de foc pentru preparerea mâncării și încălzirea apei menajere.

Stilul rustic, fie că vorbim de design interior, fie că vorbim de aspectul exterior, este unul cu o personalitate puternică și emană un aer primitor. Naturalețea sa este dată de designul simplu, neîncărcat și de materialele folosite, cu predilecție lemnul si piatra, în perfectă armonie cu mediul înconjurător. Stilul rustic în amenajarea unei locuințe nu poate fi obținut în totalitate fără construcția unui șemineu. În construcţia şemineelor rustice se folosesc în general cărămidă, piatră, piatră cioplită, lemn masiv îmbătrânit, în general elemente naturale ce sunt îmbinate cu măiestrie pentru a completa frumuseţea încăperii. Deoarece şemineul este deseori numit „inima casei” designul acestuia trebuie să determine căldură şi confort, astfel că un design rustic ar fi alegerea perfectă, deoarece îndeplineşte ambele condiţii.

Pefoc.ro a dezvoltat o gamă largă de șeminee rustice, dar și moderne ce se impun încă de la primul contact prin designul ireproșabil. Iar dacă stilul rustic nu se potrivește gusturilor dumneavoastră la PEFOC alegerile nu vă sunt limitate, pentru că gama largă de produse cuprinde seminee pe peleti, termoșeminee, sobe, coșuri de fum profesionale, diverse accesorii, cum ar fi burlane soba, care asigură o bună funcționare, dar și sticla termorezistenta.  Pefoc.ro oferă calitate și șeminee cu prețuri adaptate pentru tine!

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil