(P) Stațiuni cochete din Bodrum – răsfăț turcesc la Marea Egee

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 octombrie 2019, 15:29
Locul unde se întâlnesc boemii și milioanarii lumii, Bodrum are nenumărate atracții de oferit vizitatorilor, dincolo de facilitățile excelente ale resorturilor cu all inclusive. Peninsula turcească de la Marea Egee este potrivită atât pentru turistul dornic de experiențe culturale, cât și pentru familiile cu copii care vor să evadeze pe plaje idilice.

Una dintre destinațiile de top pe care trebuie să o descoperi în noul sezon turistic 2020 este Bodrum, iar Europa Travel a lansat ofertele Early Booking cu reduceri de până la 20% la sejururile de 6 nopți cu autocarul! Rezervă acum călătoria pentru anul viitor în orașul lui Herodot la tarife începând cu 241 euro/persoană!

Cu a sa combinație interesantă dintre cultură, istorie, viață de noapte și peisaje pitorești, Bodrum a fost din cele mai vechi timpuri un loc atractiv pentru boemii lumii care s-au retras pe plajele intime ale peninsulei dornici să savureze farmecul autentic al locului. Fiecare dintre stațiunile Bodrumului oferă câte ceva interesant turiștilor, unele sunt potrivite pentru distracție, iar altele sunt perfecte pentru răsfăț la malul mării.

Turgutreis – croaziere pe Marea Egee

Una dintre cele mai populare stațiuni din peninsula Bodrum, Turgutreis este vestită pentru farmecul său unic – combinație între stilul turcesc și cel grecesc. Plaja sa din prundiș se întinde pe aproape 5 km lungime, faleza cochetă cu palmieri și cactuși fiind înțesată de cafenele, restaurante și magazine de suveniruri. Turgutreis este un punct excelent de plecare în croaziere spre  insulele grecești Kos și Kalymnos, portul său cosmopolit fiind înconjurat de numeroase vase de croazieră ale grecilor veniți în concediu în Bodrum.

Gumbet – petreceri sub clar de lună

Aflată la numai 2 km distanță de orașul Bodrum, stațiunea Gumbet este preferată de tineri, fiind recunoscută pentru viața de noapte fulminantă. Numărul mare de cluburi și pub-uri o transformă în „capitala distracției nocturne”, în plus plaja sa nisipoasă înconjurată de hoteluri moderne și vegetație luxuriantă este perfectă pentru relaxare în zilele leneșe de vară. Din Gumbet poți ajunge destul de repede în orașul Bodrum, unde poți vizita impresionantul Castel ridicat de Cavalerii Ioaniți, ruinele Mausoleului Halikarnass – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Teatrul Antic sau bazarul plin de culoare.

Torba – stațiunea cu farmec pescăresc

Fostul sat de pescari de pe coasta Mării Egee, Torba este astăzi o cochetă stațiune a provinciei Mugla care și-a păstrat farmecul tipic turcesc, fiind un adevărat magnet pentru turiștii dornici să se relaxare în mijlocul naturii. Urbea este înconjurată de coline domoale brodate de plantații de măslini, conifere și chiparoși bătrâni, plaja din prundiș este înconjurată de flori bougainvillea și hibiscus, iar apele clare și turcoaz sunt perfecte pentru snorkeling.

Excursie opțională la Efes!

O vacanță în Bodrum îți oferă prilejul excelent să explorezi și împrejurimile pline de splendoare ale peninsulei. Opțional, poți alege o excursie la Efes, unul dintre cele mai importante orașe antice de pe coasta de vest a Turciei, cu cea mai mare colecție de artefacte romane. Locul este unul legendar – aici s-a aflat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice: Templul Zeiței Artemis și tot aici s-a născut Heraclit, filozoful grec numit „Obscurul”.

Una dintre cele mai bine păstrate structuri de la Efes este Biblioteca Celsus, a treia cea mai mare bibliotecă antică ce găzduia circa 12.000 de manuscrise, fiind locul unde se spune că ar fi fost scrisă o parte din Evanghelia după Ioan.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Early Booking 2020 Sejur Bodrum

Hotel Shark Club 4* – tarife de la 241 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!