(P) Revelion memorabil în orașul zeiței Atena

De Unica.ro, pe
Acropolele Antice, Socrate, Templul lui Zeus, Piața Syntagma, Dealul Lycabettus sau coloratul cartier Plaka, sunt doar câteva dintre reperele Atenei, capitala plină de viață și istorie a Greciei.

Țara cu mai mulți turiști decât locuitori, Grecia este perfectă de explorat în vacanța de Anul Nou, într-un circuit de 5 zile alături de Europa Travel, la tariful accesibil de 299 euro/persoană! În turul tău vei putea descoperi o mulțime de locuri și obiective, aflate în împrejurimile Atenei, începând cu Meteora, centrul spiritual al Greciei, unic în lume datorită mănăstirilor ce par suspendate între cer și pământ, din impresionanta pădure de stânci.

La poalele centrului spiritual se află Atelierul de Icoane Zindros, unde poți deprinde primele taine ale picturii pe sticlă și de unde îți poți achiziționa icoane bizantine lucrate de călugării de la Meteora.

Atena – muzeu în aer liber

Orașul cu trecut glorios, centrul civilizației occidentale și leagănul democrației, Atena respiră istorie, artă și cultură la orice colț de stradă, în ciuda atmosferei sale cosmopolite. Plină de monumente antice și traversată de milioane de turiști din toate colțurile lumii, capitala Greciei este potrivită pentru o escapadă de Revelion, când întreține unele dintre cele mai tari petreceri din Europa.

Admiră orașul într-un tur la pas începând cu Piața Syntagma, în apropierea căreia se regăsesc importante monumente și muzee, inclusiv Templul Olimpianului Zeus care era cunoscut pentru cele 96 de coloane corintice din care astăzi s-au mai păstrat numai 15.

De aici te poți îndrepta spre Sânca Sacră unde se întinde complexul Acropolelor Antice, ce ocupă circa 3 ha cuprinzând cele mai importante temple clasice din întreaga lume. Poți vedea Parthenonul, templul doric din marmură pentelică dedicat zeiței Atena, cea care a dăruit ramura de măslin, Erehteion, templul sclupturilor Cariatide, teatrele antice sau Odeonul lui Herodes Atticus.

După turul cultural te poți îndrepta spre „cartierul zeilor” – Plaka, un loc boem și tradițional cu numeroase conace neoclasice, restaurante și magazine de suveniruri, unde să iei pulsul orașului. Tot aici se află Muzeul Artei populare grecești, Muzeul Universității Atena sau cel dedicat evreilor, dacă vrei să prelungești porția de cultură.

Croazieră spre insulele saronice

Opțional, Europa Travel te invită într-o croazieră relaxantă pe Marea Egee, ce îți face turul insulițelor golfului Saronic: Eghina – micul paradis terestru unde Nikos Kazantzakis a scris celebrul roman Zorba Grecul, Poros – un colț cu plaje sălbatice, Hydra – unul dintre cele mai pitorești locuri din Grecia, unde automobilele au fost înlocuite de măgăruși.

Călătoria continuă spre Delphi – cel mai important Oracol grecesc care era considerat – omfalos – buricul pământului, loc marcat printr-o magnifică stâncă de sub care ieșea așa zisul abur al șarpelui divin, pe care Preoteasa Pythia îl inhala intrând astfel într-o stare lungă de transă prin care aducea profeții. Situl arheologic găzduiește ruinele Templului dedicat Zeului Apollo și numeroase coloane din marmură.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Atena – tarif: 299 euro/persoana, 6 zile (2 nopti in Paralia Katerini + 3 nopti in Atena) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, vizite conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!