(P) Patutul din lemn – o investitie care merita

De Unica.ro, pe

Copii sunt cea mai mare realizare a unei familii si de aceea este foarte important ca acestia sa primeasca tot ce este mai bun si mai frumos, astfel vor avea o dezvoltarea armonioasa si o copilarie minunata.

Atunci cand un bebelus vine pe lume parintii sunt cei care isi doresc sa ii ofere totul pentru a avea un copil sanatos si fericit. Printre primele cumparaturi se afla si patutul copilului, cea mai sanatoasa si mai rezistenta varianta este patutul din lemn.

De ce sa alegi un patut din lemn

In primul rand atunci cand vorbim despre lemn este clar ca avem de-a face cu o rezistenta si o stabilitate mai mare. Apoi daca stam sa ne gandim, realizam ca lemnul este un material ce nu provoaca alergii, ba dimpotriva lemnul folosit pentru patuturile copiilor este colorat cu vopsele pe baza de apa, mai exact sunt baby-friendly.

Realizarea patuturilor se face dupa cateva reguli stricte. Slefuirea lemnului de fag se face ca la carte, astfel incat sa nu existe nici cel mai mic pericol de accidentare. Dupa vopsire, produsul finit este asamblat cu adezivi speciali non-toxici pentru a nu afecta in nici un fel sanatatea copilului.

Avantajele unui astfel de patut sunt numeroase, de exemplu multe dintre modele dispun de masuta pentru schimbarea scutecului, sertar sau sistem de balansare si rotile. Chiar daca la prima vedere ati spune ca nu aveti nevoie de toate acestea, ganditi-va cat de util este un balansoar in noptile in care cel mic este agitat, iar parintele extenuat. Si rotilele au rol lor, de exemplu patutul va fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta sau pur si simplu pentru a face curatenie.

Tot in lista avantajelor intra si faptul ca salteaua patutului este reglabila pe mai multe nivele. In acest fel copilul va fi in siguranta la fiecare etapa a dezvoltarii lui. Iar daca mamica a nascut prin cezariana nu este nevoita sa se aplece prea mult dupa bebelus, ridicand salteaua cat se poate de sus.

(P) Patutul din lemn - o investitie care meritaPuteti alege o saltea din fibra de cocos ce tine alergiile departe si ofera copilului un somn linistit si o pozitie a corpului sanatoasa.

Pe langa salteaua confortabila, puteti opta si pentru o lenjerie din bumbac colorata frumos cu diferite personaje sau peisaje pentru a-l atrage pe cel mic. Cand alegeti lenjeria ar fi bine sa luati in calcul si varianta cu pernute de protectie pentru gardutul patutului, astfel veti fi siguri ca cel mic nu se va lovi.(P) Patutul din lemn - o investitie care meritaRecomand acest tip de patut, asa cum spuneam si mai sus pentru rezistenta lui, este un mobilier trainic ce poate fi folosit de mai multe generatii rand pe rand fara a fi nevoie sa fie schimbat la fiecare bebelus.

Pe langa acest aspect ar trebui sa stiti ca exista cateva modele care, dupa ce copilul a implinit varsta de trei-patru anisori se poate transforma intr-o sofa pentru camera copilui. Nu trebuie decat sa dezasamblati gardutul din fata si in locul lui sa montati o traversa, iar cel mic se va bucura de o canapea cu un design deosebit fara a investi din nou.

Asadar, patuturile din lemn reprezinta o investitie buna si o alegerea sanatoasa care merita atentia noastra. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!