(P) Lăptișorul de matcă: 5 beneficii miraculoase pentru sănătate

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 14:36

Lăptișorul de matcă este o substanță gelatinoasă, produsă de albinele lucrătoare, în special pentru hrănirea reginei stupului. În comparație cu albinele, a căror existență depășește rareori 45 de zile, matca, care se hrănește doar cu laptele albinelor pe tot parcursul vieții sale, trăiește, în medie, 4-5 ani.

Acest compus conține o combinație de substanțe nutritive, având o compoziție complexă, în care se regăsesc vitamine, minerale, oligoelemente, enzime și aminoacizi. 

Iată 5 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de lăptișor de matcă, descoperite de oamenii de știință:

1. Stimulează sistemul imunitar

Consumul lăptișorului de matcă întărește organismul și capacitatea sa naturală de apărare, datorită numeroșilor nutrienți valoroși pe care îi conține, cel mai important fiind compusul activ unic 10-HDA (acid 10-hidro-2-decenoic), care are un puternic efect antibacterian, antifungic și antiviral.

Laptele albinelor conține și doi anticorpi, roialsina și gamaglobulina, care, pe lângă faptul că protejează organismul de agenții patogeni, stimulează producția de celule noi. De aceea, persoanele care consumă zilnic lăptișor de matcă, se pot bucura de efectele sale benefice pe termen lung, și anume, reducerea incidenței infecțiilor și susținerea funcționării optime a sistemului imunitar.

2. Contribuie la buna funcționare a sistemului nervos

Sistemul nervos procesează informațiile primite de la organele de simț și inițiază diverse acțiuni în corp, fiind un element esențial pentru menținerea echilibrului intern al organismului. Curele cu lăptișor de matcă pot fi utile pentru combaterea oboselii, anxietății, nervozității, cât și pentru îmbunătățirea calității somnului și a stării psihice generale, întrucât s-a dovedit științific că lăptișorul de matcă contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a sistemului nervos uman.

(P) Lăptișorul de matcă: 5 beneficii miraculoase pentru sănătate

3. Sporește funcția cognitivă

Lăptișorul de matcă este un excelent stimulent intelectual, întrucât formula sa unică conține elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului, precum tiamina, riboflavina, piridoxina, fosforul, magneziul etc. 

Cu ajutorul acestor substanțe, creierul are o capacitate sporită de a reacționa cu succes la situații noi, evitând astfel declanșarea imediată a stresului. Totodată, acest supliment apicol este recomandat elevilor și studenților în perioada testelor/examenelor sau a sesiunii, pentru a susține efortul intelectual, contribuind la creșterea puterii de concentrare și de memorare. 

4. Reduce stresul și calmează migrenele

Lăptișorul de matcă este util, de asemenea, în combaterea stresului, anxietății, depresiei și migrenelor, contribuind la îmbunătățirea sănătății psihice.

Acest lucru se datorează conținutului ridicat de niacină și piridoxină (vitaminele B3 și B6) din compoziția sa, precum și datorită magneziului și aminoacizilor – fenilanalina și triptofanul, care este implicat în producerea de serotonină (hormonul fericirii). Aceasta susțin o dispoziție pozitivă și un somn sănătos, având un efect de calmare bine-cunoscut. Partea bună este că laptele albinelor este un produs 100% natural, care nu crează dependență.

5. Încetinește procesul de îmbătrânire

Lăptișorul de matcă are proprietatea de a stimula producția de colagen, o proteină cu rol activ în regenerarea celulară a tuturor țesuturilor conjunctive. De asemenea, antioxidanții și vitaminele prezente în laptele albinelor contribuie și la regenerarea aspectului pielii, părului și unghiilor.  

Laptele albinelor conține și acetilcolină, o substanță care este eliberată de către terminațiile nervoase pentru a activa mușchii și glandele secretoare, dar care se reduce progresiv odată cu înaintarea în vârstă. Consumul regulat de lăptișor de matcă compensează lipsa de acetilcolină din corp.

(P) Lăptișorul de matcă: 5 beneficii miraculoase pentru sănătate

Lăptișorul de matcă din formula ApiMag potențează efectele Magneziului și ale Vitaminelor B6 și C, pentru susținerea organismului persoanelor active, cu un stil de viață care implică eforturi fizice și mentale frecvente. Datorită acestei combinații unice de substanțe active, cu acțiune sinergică, ApiMag reduce oboseala, redă tonusul și vitalitatea organismului și contribuie, în mod eficient, la cresterea rezistenței organismului la factorii de stres, precum și la îmbunătățirea funcției cognitive.

(P) Lăptișorul de matcă: 5 beneficii miraculoase pentru sănătate

Acest supliment nutritiv asigură un efect rapid și eficient prin administrarea unui singur plic orosolubil pe zi și este disponibil în farmaciile din toată țara sau poate fi comandat online, la un preț special.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!