(P) KOLLAGEN BEAUTY – IMPORTANȚA COLAGENULUI PENTRU SĂNĂTATEA PIELII, PĂRULUI ȘI UNGHIILOR

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 iulie 2020, 16:00

Colagenul este un element extrem de important pentru sănătatea și frumusețea pielii, părului și unghiilor. Organismul nostru produce în mod natural colagen. Însă, după vârsta de 30 de ani, acest proces are de suferit ca urmare a înaintării în vârstă. Vestea bună este că soluții pentru a compensa pierderile de colagen există și sunt la îndemâna oricui.

Cât de important este colagenul pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor. Colagenul este o proteină de rezistență, este ca o rețea de rezistență, care asigură elasticitatea și fermitatea pielii. De exemplu, la nivelul pielii, în derm, care este cel de-al doilea strat al pielii, colagenul e prezent în proporție de 70%. Pentru păr și unghii, colagenul furnizează unul dintre componentele cheratinei, care este componenta predonimantă din păr și unghii.  Producția de colagen începe să scadă după 30 de ani, pielea devenind mai subțire și încep să apară ridurile. 

Care sunt factorii care duc la scăderea producției de colagen din organism la nivelul pielii, părului și unghiilor? De exemplu, o dietă dezechilibrată, bogată în zaharuri. Și nu vorbim aici doar despre dulciuri, cum ar fi prăjiturile sau ciocolata, ci și despre pâine sau paste. Așadar, toate alimentele ce conțin foarte multe zaharuri distrug mult mai repede colagenul și acest lucru s-a observant prima data la pacienții bolnavi de diabet. În al doilea rând, și fumatul sau consumul excesiv de alcool afectează producția de colagen, precum și expunerea excesivă la soare (mai ales la orele prânzului) sau solar. Chiar și lumina albastră a telefonului distruge colagenul.

Soluții pentru a compensa pierderile de colagen din corp. Ne putem ajuta printr-o alimentație ce conține această proteină, în principal alimentele de origine animală, pentru că doar în acestea găsim colagen. Cea mai bună este supa din oase de vită, pui sau pește care poate fi congelată și folosită ca bază de mâncare în orice preparat. Apoi, trebuie să consumăm alimente bogate în vitaminele și mineralele care ajută la producția de colagen – Vitamina C, Cupru și Zinc, pe care le găsim în citrice, frunze verzi, fructe de pădure, în semințe de dovleac, avocado. Și, nu în ultimul rând, acele alimente care conțin vitamine și minerale care ne protejează pielea – vitamina A și vitamina E – pe care le găsim în roșii, ardei roșu, cartofi dulci, scoici.

Suplimente cu colagen pentru piele, păr si unghii. Este bine ca, pe lângă alimentele menționate, să folosim și suplimente alimentare pe bază de colagen, mai ales pe cele care conțin peptide de colagen. Absorbția colagenului din suplimente se face mult mai repede, este mai facilă decât a celui din alimente. Dacă vom combina un stil de viață sănătos, o alimentație corectă cu suplimente alimentare pe bază de colagen, ne putem aștepta la rezultate mult mai bune. Persoanele care iau suplimente alimentare pe bază de colagen, vor observa că pielea e mai fermă și o estompare a ridurilor. Dacă o persoană este foarte în vârstă sau pielea nu este extrem de ridată, se recomandă 2 cure pe an, a câte 4 săptămâni cu suplimente alimentare cu colagen. Dacă situația este mai gravă, atunci cele 2 cure ar trebui să fie de câte 8 săptămâni. Colagenul furnizează prolina, componenta majoritară a cheratinei, care se află în păr și unghii. Părul nu mai cade, nu se mai subțiază. Unghiile nu mai sunt casante, nu se mai rup, sunt mult mai dure și rezistente.

Doppelherz system Kollagen Beauty de la brandul german Doppelherz, sub formă de flacoane unidoză, ce conțin 2,5 g de peptide de colagen, în combinație cu alte substanțe nutritive care stimulează sinteza colagenului și sprijină sănătatea pielii. Peptidele de colagen ajută la creșterea elasticității pielii. În plus, sprijină atenuarea ridurilor și a liniilor fine ale feței, contribuind la îmbunătățirea aspectului pielii. Astfel, peptidele de colagen contribuie la aspectul frumos și tânăr al pielii.

Vitamine si minerale pentru un aspect frumos al pielii, părului și unghiilor.

(P) KOLLAGEN BEAUTY - IMPORTANȚA COLAGENULUI PENTRU SĂNĂTATEA PIELII, PĂRULUI ȘI UNGHIILOR

Pentru un efort optim, trebuie să ne oferim și un aport substanțial de vitamine și minerale care ajută la sinteza colagenului – vitamina C, care este foarte importantă și mineralele Cupru, Zinc și Biotină. Biotina este o proteină din complexul de vitamine B care, la nivel de celulă, ajută ca arderile să se producă la un nivel mult mai bun și furnizează energie. În acest fel, celulele cresc mult mai repede.

Doppelherz® system Kollagen BEAUTY conține și nutrienți atent selecționați pentru o piele frumoasă în mod natural de la interior:

    • Vitamina C, care contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a pielii. 
    • Vitamina A, Biotina și oligoelementul Zinc ce contribuie la menținerea sănătății pielii.
    • Cuprul care contribuie la pigmentarea normală a pielii și la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive.
    • Vitamina E ce contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
  • Fructele Açai provin de la palmierul Euterpe oleracea. Acesta crește în America de Sud, mai ales în jungla amazoniană. Extractul din fructe de Açai conține polifenoli antioxidanți cu rol in neutralizarea radicalilor liberi.

Cum se recomandă a se utiliza Doppelherz® system Kollagen BEAUTY?

Câte 1 flacon (25 ml) pe zi, timp de cel puțin 4-8 săptămâni pentru rezultate optime, conform studiilor placebo-controlate cu peptide de colagen la femei, prin care a fost testat modul în care absorbția peptidelor de colagen modifică aspectul pielii..

Produsul este disponibil în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro .

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!