(P) Kefalonia, o insulă preferată de celebrități. Sejur la tarife de la 129 euro!

De Unica.ro pe
Dacă ai văzut „Captain Corelli Mandoline”, cu Nicolas Cage și Penelope Cruz în rolurile principale, sigur te-ai îndrăgostit de peisajele pitorești ale Insulei Kefalonia. Însă, oricât de mult te-au fascinat imaginile văzute, să pornești în descoperirea locurilor unde s-au turnat scenele de film, pare o variantă mult mai bună.

Descoperă Insula Kefalonia într-un sejur de 6 nopți cu autocarul, alături de Europa Travel, ce beneficiază acum de tarife accesibile tuturor, începând de la 129 euro/persoană!

Pe urmele Căpitanului Corelli

Cea mai muntoasă insulă din Marea Ionică, Kefalonia se laudă cu sate pitorești ce își păstrează farmecul venețian, cu plaje sălbatice compuse din nisip alb, lagune turcoaz și păduri dese de conifere. Pentru răsfăț la plajă trebuie neapărat să mergi la Myrthos Beach, considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase fâșii de nisip din Europa, aflată la poalele unui munte calcaros, și scăldată de apele turcoaz ale Mării Ionice.

Magica Peșteră cu lac Melissani, cunoscută pentru nuanțele sale de albastru-violet este simbolul Kefaloniei. Locul este unul de legendă, se spune că acesta s-a format după ce Nimfa Melissanthe, îndrăgostită de Zeul Pan, și-a pus capăt zilelor după ce a fost respinsă. Din lacrimile nimfei s-ar fi format lacul cu apă salmastră, iar mii de turiști ajung în fiecare zi pentru a se plimba cu bărcuța și pentru a asculta poveștile locului.

La 2 km de Peștera Melissani, în orașul-port Sami s-au filmat cele mai multe dintre scenele din Idila Căpitanului Corelli, prilej excelent să vezi și incredibilele decoruri încă păstrate. Încă din 2001, localnicii insulei organizează astfel de tururi spre platourile de filmare, însă, Kefalonia a început să atragă vizitatorii europeni din anul 1994 când a fost publicată cartea cu același nume, a autorului Louis de Bernières.

Din itinerariul tău nu poți exclude și pastelatul oraș Assos, pornind pe urmele căpitanului pe străzile mozaicate, dominate de vile neoclasice și până la portul pitoresc unde, dacă ai noroc, vei putea vedea și țestoasele Caretta Caretta.

Croaziere memorabile

Dacă ești în căutarea locurilor exclusiviste, atunci un tur spre al nordul insulei este mai mult decât indicat. Explorează la pas pitorescul Fiskardo, o așezare călcată de celebrități și milioanarii lumii, cu un port plin de iahturi de lux și restaurante scumpe, ce îți dă impresia că parcă te-ai afla în faimosul Positano, din Italia.

Din acest punct, poți porni și într-o croazieră, opțional alături de Europa Travel, spre insulele Lefkada – locul cu cele mai spectaculoase plaje, Ithaka – patria lui Odiseu sau Zakynthos – Floarea Levantului.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Insula Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – Poros – tarife de la 129 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea last minute din 17 iunie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.