(P) Încălzirea casei, factor ce determină și sănătatea ta

De Unica.ro, pe

Sistemele de încălzire sunt tot mai variate în ultimul timp. Pe măsură ce tehnologiile moderne devin ușor de abordat de publicul larg, acestea vin cu marele avantaj de a putea fi folosite cu ușurință, pentru confort maxim. Ba chiar și sistemele clasice au început să fie mai puternic influențate de funcțiile moderne și își cresc astfel eficienţa. Problema nu este că nu am avea opțiuni, ci că sunt atât de multe, încât publicul se axează pe ideea de ieftin fără să ia în considerare ce ține de necesitatea de a crea un mediu sănătos acolo unde va fi montat sistemul de încălzire.

Știați că sistemul de încălzire poate dicta sănătatea mediului? Este vorba de eficienţa sa și de modul în care menține și distribuie căldură în încăperi. În caz contrar, spațiul insuficient încălzit menține o umiditate crescută, favorizează apariția mucegaiului și de aici reacțiile în lanț ce se răsfrâng asupra sănătății mai ales a aparatului respirator, deși și alergiile sunt o consecință.

Cum te asiguri că ai ales sistemul de încălzire corespunzător

Nu se poate spune că există o variantă ieftină, bună și de durată. Dar există diversitatea opțiunilor astfel încât în funcție și de alți factori – ce randament termic are o clădire, ce suprafață trebuie încălzită, ce tip de resursă este mai convenabilă etc. – să fie aleasă cea care corespunde cu așteptările.

Magazinele de profil, cum este Bricolaj Market, pun la dispoziție diverse tipuri de centrale, de la cele termice la cele pe peleți sau lemn, printre altele. Datorită unor tehnologii avansate, datorită unor producători competitivi, sistemele de acest gen nu mai impun aceleași limite pe care le știam în trecut. Spre exemplu un termoşemineu pe peleți poate fi instalat cu succes în case mici sau mari, în orice tip de spațiu, de vreme ce nu are nevoie de o cameră separată, camera tehnică. Sunt așadar modele mai moderne, compacte, ce pot fi folosite în siguranță și deplin confort – includ sistem controlat electronic, au autoaprindere și permit setări săptămânale.

Alegeri populare

Ne-am obișnuit să corelăm ideea de sistem de încălzire al casei cu o centrală pe lemne și cele pe gaz pentru apartamente. Totuși opțiunile pot fi ceva mai variate. Bricolaj Market dispune de o selecție de diverse tipuri de cazane, centrale electrice, cele pe lemne cu cazan din fontă sau cele oțel.

Randamentul fiecăruia în parte ține de caracteristici unice. Unele sisteme dintre cele menționate au un proces de ardere ecologic, dar și eficient, sunt soluții ce țin cont de asemenea de design, modern și ușor de integrat în interior. Cât de automatizat este procesul, cât de bine este controlat, încât să poată oferi temperaturile dorite în orice moment sunt alte câteva preocupări.

Important este că o astfel de alegere să fie adaptată condițiilor. Dacă este vorba de locuințe construite din plăci de beton, unde căldura se menține greu, este nevoie de un sistem rentabil la consum pentru că trebuie să funcționeze mai mult. Casele din cărămidă sunt mai avantajoase. De asemenea, locuințele umbrite sau cele cu mai mulți pereți în exterior vor avea nevoie de mai multă încălzire. Așadar în funcție de un consum estimat, sistemul ales trebuie să facă față însă să nu însemne nici facturi extrem de mari.

Pentru alegeri optime, Bricolaj Market propune celor interesați de astfel de schimbări să se consulte cu specialiștii lor pentru consultanță relevantă. 

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!