(P) Experiențe orientale de toamnă în Istanbul

De Unica.ro, pe
Furnicar de culturi și caleidoscop de culoare, Istanbul este orașul care nu-ți poate rămâne indiferent. Această metropolă turcească se laudă cu o sumedenie de obiective - de la palate imperiale la moschei somptuoase, piețe aglomerate și turnuri futuriste, încât o singură vacanță nu este suficientă pentru a le descoperi pe toate.

Evadează în această toamnă în Istanbul, orașul aflat la răscrucea dintre culturi, într-un circuit de 5 zile cu autocarul, alături de Europa Travel – la tariful de 159 euro/persoană, redus de la 199 euro!

Fă turul orașului și descoperă-i secretele!

Unul dintre simbolurile orașului Istanbul este Moscheea Albastră, o construcție unică datorită celor 6 minarete pe care le deține cu unul mai puțin decât Marea Moschee din Mecca. Numele său provine de la cele peste 20.000 de plăci de ceramică albastră de Iznik care decorează interiorul, dar și exteriorul oferindu-i o plăcută nuanță de azuriu.

La mică distanță de moschee se află Bazilica Hagia Sofia, astăzi important muzeu al Turciei, care a fost timp de un mileniu cea mai mare biserică creștină. După căderea Constantinopolului, Sultanul Mahomed a dat ordin ca biserica să fie transformată în moschee, iar potrivit legendei – palma sa plină de sânge ar mai fi vizibilă și astăzi printre fresce.

În turul orașului alături de Europa Travel vei vizita și Palatul Topkapi ce servește astăzi ca Muzeul Național al Turciei. Simbol al puterii Imperiului Otoman, palatul a fost reședința a 25 de sultani care au contribuit la forma actuală a impozantei construcții. Cele patru curți interioare decorate cu numeroase lalele și fântâni, adăpostesc săli grandioase unde sunt expuse artefacte deosebit de valoroase, așa cum este Încăperea Relicvelor Sacre (aici se găsesc cele mai sfinte relicve ale lumii musulmane), Camera Tezaurul Imperial (bijuteriile sultanului etc.) sau Biblioteca sultanului Ahmad.

Opțional poți vizita și Palatul Dolmabahce, cea mai luxoasă reședință imperială aflată pe malul Bosforului. Palatul este cu adevărat impresionant, cu 285 de camere și 43 de saloane decorate cu candelabre din cristale de Bohemia și tavane acoperite cu aur.

Croazieră relaxantă pe Bosfor sau Marea Marmara

Poți admira Palatul Dolmabahce, dar și Turnul Galata într-o croazieră pe Bosfor. Și opțional pe Marea Marmara spre Buyukada, cea mai mare dintre Insulele Prințului, locul idela unde să te retragi departe aglomerația Istanbului, unde poți să te plimbi cu trăsura de epocă printre vilele neoclasice ale principilor care erau exilați aici.

Istanbul este orașul ce adăpostește numeroase piețe, bazaruri și centre comerciale, iar dacă ești pasionat de shopping trebuie neapărat să dedici câteva ore cumpărăturilor. Cel mai vizitat loc din oraș este Marele Bazar ce se întinde pe 60 de străzi labirintice și deține peste 4000 de magazine de toate timpurile, fiind străbătut în medie de circa 250.000 de vizitatori pe zi.

Mai mic, însă mult mai colorat și plin de arome este Bazarul Egiptean, de unde îți poți cumpăra condimente, mirodenii, ceaiuri, cafea, dar și tot felul de dulciuri turcești. Partea cea mai bună este că înainte de a le cumpăra le poți degusta pe toate.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Istanbultarif: 159 euro/persoana – redus de la 199 euro, 4 nopti de cazare de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid roman. Bonus: croaziera pe Bosfor. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!