(P) Cum poți să îți crești imunitatea în mod natural?

De Unica.ro pe

Sistemul nostru imunitar este deosebit de complex și este vital pentru sănătatea noastră, de aceea trebuie să îl îngrijim cât mai bine. Deși ne naștem cu o imunitate foarte scăzută, aceasta se dezvoltă încă de când suntem bebeluși, pentru a ne apăra de agenții patogeni, precum bacterii, ciuperci, viruși și microbi care ne pot îmbolnăvi. Cea mai bună modalitate prin care ne putem crește imunitatea într-un mod natural este folosirea zilnică a unor produse apicole de calitate, naturale și din surse sigure.

Sistemul imunitar este gardianul care ne protejează de boli comune, precum răceli sau viroze și ne ajută să luptăm împotriva unor boli mai complexe. În lumea în care trăim, există mulți factori care ne inhibă imunitatea, de la aerul poluat, până la nivelul de zahăr din sânge și stilul nostru de viață.

Pentru a avea un sistem imunitar puternic, cu un răspuns rapid al organismului împotriva unui intrus, trebuie să avem o nutriție echilibrată zilnic, combinată cu mișcare regulată, un nivel scăzut de stres, o calitate bună a somnului și câteva suplimente naturale.

Sănătatea fiecăruia dintre noi este deosebit de importantă pentru a avea o viață fericită, iar cuvântul cheie, în acest caz, este echilibru. Este indicat ca un meniu echilibrat, alături de legume și fructe, să conțîiă și suplimente nutritive naturale, din produse apicole, care sunt și gustoase, dar și foarte benefice nouă.

Cum ne putem crește imunitatea cu ajutorul unor produse apicole?

Produsele apicole din miere naturală sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, zinc și alți nutrienți care sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului nostru și pentru a dezvolta o imunitate de fier.

Mierea și produsele apicole au fost folosite pentru tratarea rănilor încă din Antichitate și reprezintă încă, o metodă extrem de eficientă în tratarea inflamatiilor, în ajutarea organismului să elimine toxinele și în îmbunătățirea imunității prin oferirea oligoelementelor și vitaminelor necesare pentru buna funcționare a corpului.

Care sunt cele mai utilizate produse apicole pentru creșterea imunității?

Mierea naturală crudă este unul dintre cele mai delicioase suplimente care oferă corpului tău un nivel ridicat de energie și imunitate. În plus, există studii care arată că prin consumul de miere poți ajuta organismul să crească rezistența la diferite tipuri de alergii cauzate de polen. Prin proprietățile ei antimicrobiene, mierea reduce durerile în gât, poate fi folosită pentru a trata mici zgârieturi, tăieturi, răni sau arsuri externe și este un bun expectorant.

Lăptișorul de matcă este substanța nutritivă cu care sunt hrănite larvele de albine în primele zile și care se oferă pe toată durata dezvoltării celor crescute să devină regine. Se consideră a fi cel mai puternic adjuvant în creșterea imunității și este foarte des întâlnit ca supliment alimentar în dieta echilibrată a unei persoane, datorită proprietăților antiinflamatoare, de scădere a colesterolului din sânge și efecte antibiotice.

Propolisul are deosebite proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, ceea ce îl face extrem de recomandat în perioada rece, când suntem predispuși la foarte mulți viruși și răceli.

Polenul de albină este polenul de la flori cules de pe corpul și picioarele albinelor, combinate cu nectar și salivă de albina pentru a se crea granule. S-a descoperit că acesta conține peste 250 de substanțe diferite dintre care vitamine, enzime, minerale, proteine, aminoacizi și carbohidrați, ceea ce îl face potrivit ca antialergic și antiviral și pentru a susține ficatul și sistemul endocrin.

Veninul de albină sau apitoxina are în componența sa melitină proteică, un antiinflamator puternic. Apiterapia se poate folosi în artrită, scleroză multiplă și tendinită, însă nu există foarte multe studii care să demonstreze cu exactitate efectele ei.

Ia-ți doza de imunitate zilnică prin produse apicole care ți se potrivesc, în funcție de nevoile tale din acest moment, de preferințele pentru anumite produse și de vârsta membrilor familiei. Apicola pune la dispoziția ta o gamă largă de produse apicole, care să te ajute în lupta împotriva alergiilor, a bacteriilor și microbilor, dar și a virușilor. Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale, folosind doar produse naturale și de calitate, create și ambalate cu grijă.