Cum folosim corect dezinfectantul de mâini

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 octombrie 2020, 12:06

Material susținut de Ivatherm.

Epidemia de COVID-19 ne-am dat viețile peste cap, ne-a schimbat obiceiurile și am conștientizat cât de importante sunt spălatul pe mâini și folosirea dezinfectantului. Dacă nu o făceam înainte, acum ne dezinfectăm mâinile în fiecare zi, de dimineață până seara. Cum folosim corect dezinfectantul, ce cantitate și cât timp este recomandat să-l masăm pe mâini, aflăm de la dr. Rucsandra Hurezeanu.

rucsandra hurezeanu

Odată cu apariția acestui virus patogen periculos, care se răspândește foarte ușor, utilizarea dezinfectanților a devenit obligatorie. Virusul provenit de la o persoană bolnavă se depune pe suprafețele și obiectele atinse de aceasta și folosirea constantă a dezinfectanților ne poate proteja de îmbolnăvire.

Raed Arafat, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, transmitea încă de la începtul pandemiei că soluțiile pa bază de alcool omoară coronavirusul și recomanda să ne spălăm pe mâini cât mai des și să folosim dezinfectant.

Dezinfectanții sunt substanțe care elimină microorganismele patogene precum: bacterii, fungi, levuri sau virusuri, având la bază alcooli în diferite concentrații, în funcție de formulă și marcă.

„Bacteriile și virușii sunt eliminați de concentrații diferite de alcool. Pentru efect antibacterian avem nevoie de o concentrație de alcool de 80%, pentru un efect virucid, și mai ales pentru SARS-CoV-2, avem nevoie de concentrații de alcool de minimum 30%-40%”, spune dr. Rucsandra Hurezeanu.

„Pentru igienizarea eficientă a mâinilor este extrem de importantă cantitatea de gel pe care o folosim. Trebuie să aplicăm pe mâini între 3 și 5 ml de produs, gelul se masează până la uscare, nu mai puțin de 30 de secunde. Pentru ca efectul bactericid și virucid să aibă loc avem nevoie ca mâinile să fie în contact cu gelul dezinfectant minimum 30 de secunde”, adaugă dr. Rucsandra Hurezeanu.

Gelul hidroalcoolic Ivatherm, Instant Hand Sanitizer, are o concentrație de 60% alcool denat, cu efect antiseptic, dezinfectant, și glicerină, care hidratează, protejează funcția de barieră și previne pierderea de apă la nivelul pielii. Formula cu uscare rapidă este nelipicioasă, nu se scurge printre degete când se masează mâinile și nu lasă reziduuri.

dezinfectant ivatherm

După folosirea gelului igenizat, poți folosi o cremă hidratantă pentru mâini, Hand Hydrating Cream, un produs cu efect intens hrănitor, reparator și protector.