(P) Construiește-ți propriul vanity corner de vis sau apelează ușor la un meseriaș

De Unica.ro, pe

De câte ori ți s-a întâmplat să fii pe fugă și să trebuiască să cauți rujul preferat în toate colțurile din casă? Locul în care îți păstrezi machiajul nu trebuie să fie o piesă de mobilier scumpă. Cu un buget modest îți poți construi propriul colț de machiaj unde poți petrece ore în șir pentru a-ți perfecționa machiajul cat-eye cu liner-ul preferat sau chiar experimenta cu diferite stiluri de make-up.

Un vanity corner sau chiar o mică măsuță pentru machiaj vine la îndemână în special în situațiile în care trebuie să aplici machiajul sau să îți aranjezi părul în cel mai scurt timp. Poți evita astfel cele mai comune accidente în care ai vărsat fond de ten sau pudră de la blush pe cămașă preferată. În cel mai scurt timp poți găsi toate pensulele necesare iar cu o oglindă glam îți poți acoperi cele mai mici imperfecțiuni și poți arăta absolut impecabil. Ce ai nevoie pentru amenaja propriul tău colț vanity?

1. Masă

Indiferent de cât de mult sau puțin spațiu dispui, ai nevoie de o masă. De preferat una cu mult spațiu de stocare, sertare pentru a ascunde trusele de machiaj. Masa trebuie să aibe o înălțime bună, pe care s-o poți folosi atunci când ești așezată dar și când ești pe fugă. De preferat o masă albă lucioasă cu un geam de sticlă pentru a proteja împotriva machiajului, care poate fi curățată ușor. Dacă nu dispui de spațiu suficient, poți amenaja chiar o comodă cu sertare în dormitor.

2. Scaun

Tipul de scaun ales depinde de stilul dormitorului precum și de cât timp te aștepți să petreci aplicând machiajul preferat. Pentru dormitor este recomandat un scaun cu spătar, comod, în culori complementare dormitorului. Pentru un dormitor alb, poți opta pentru un scaun în nuanțe îndrăznețe precum galben sau chiar leopard print.

(P) Construiește-ți propriul vanity corner de vis sau apelează ușor la un meseriaș

3. Oglindă

Deși unele mese vin cu oglinzi atașate, este decizia ta ce oglindă cumperi în funcție de atmosfera și design-ul pe care vrei să îl creezi. Poți cumpăra masă și oglindă separat, oglinzi rotunde cu cadru de metal auriu pentru glamour, oglinzi cu rezematoare sau prinse direct în perete.

4. Rafturi

Indiferent dacă spațiul este restrâns sau nu, ar trebui să te gândești să investești în rafturi, este o modalitate foarte bună de stocare și aranajare a recipientelor pentru pensule, parfumuri, genți și chiar eșarfe și bijuterii. Rafturile fac accesibile obiectele esențiale și le vei găsi mult mai ușor. Îți recomandăm să apelezi la meseriași de încredere pentru acele joburi unde DIY-ul nu este suficient, precum montarea rafturilor în perete.

5. Lumină

Fundamental pentru colțul tău de machiaj este să dispună o lumină bună, pentru a te asigura că machiajul a fost aplicat uniform și nu vei avea parte de surprize în special la lumina zilei afară. Nu putem pune accentul suficient cât de important este să ai o iluminare perfectă în timp ce te pregătești. Pentru un machiaj perfect trebuie să ai o oglindă cu o instalație de becuri cu lumina  neutră, o instalație profesională făcută de profesioniști. Deși este un proiect mic, pentru a-l duce la bun sfârșit și a te asigura că dispui de un iluminat perfect, îți sugerăm să apelezi la un electrician autorizat.

(P) Construiește-ți propriul vanity corner de vis sau apelează ușor la un meseriaș

Odată amenajat colțul pentru machiaj, tot ce îți rămâne este să îți aranjezi pensulele pentru make-up și eventual să adaugi o atingere personală precum o ramă foto, lumânări parfumate sau chiar o plantă pentru casă. Cu siguranță acesta va deveni locul tău preferat din întreaga casă!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!