(P) Cele mai importante atracții din stațiunile de top ale Antalyei

De Unica.ro, pe
Antalya, cunoscuta regiune din Turcia, un loc dăruit din plin de natură, este o adevărată Mecca a turismului. Acesta este locul ideal pentru petrecerea unei vacanțe relaxante, atractive din toate punctele de vedere, la finalul căreia vei simți că timpul a zburat mult prea repede. O destinație unde cu siguranță vei reveni, pentru a descoperi noi atracții interesante.

Antalya înseamnă atât munte, cât și mare, o combinație plină de culoare ce îți asigură priveliști de neuitat. Situată la poalele Munților Taurus, stațiunea se bucură de mângâierea Mării Mediterane. Considerată a fi perla Rivierei Turcești, Antalya oferă condiții excelente pentru cazare, masă și relaxare turiștilor care aleg să vină aici. Așadar Turcia, recent inclusă pe lista zonelor verzi în contextul pandemiei de coronavirus, este mereu o alegere inspirată pentru o vacanță de neuitat. Rezervă acum un sejur de la AeroVacanțe și bucură-te de tot ce are Antalya de oferit! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele charter cu zbor din București ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română, la tarife de la 409 euro/persoană!

Cele 5 stațiuni magnifice

Antalya este compusă din cinci mari stațiuni: Kemer, Lara, Belek, Side și Alanya, dar și de altele de dimensiuni mai mici. Fie că alegi să explorezi una sau mai multe dintre aceste opțiuni, să descoperi centrul istoric al orașului Antalya sau să te bucuri de viața de noapte incitantă, acest sejur îți asigură experiențe de neuitat.

  1. Aflată la umbra Munților Taurus, nu departe de Antalya, pitorescul oraș Kemer are plaje sălbatice, acoperite de pietricele. Aici, temperatura este puțin mai scăzută datorită vecinătății muntelui. Orașul de mândrește și cu un patrimoniu istoric bogat, așa că poți foarte ușor îmbina zilele la plajă cu zilele de explorare. Pentru priveliști încântătoare, jeep safari prin regiunea montană este o activitate minunată în care să admiri frumusețea naturii.
  2. Stațiunea Lara are mare căutare în rândul familiilor care au copii, datorită serviciilor de înaltă clasă oferite de hoteluri. Aici vei întâlni plaje de excepție, cu nisipul catifelat, care bate înspre un alb strălucitor. Frumusețea peisajului este amplificată de prezența palmierilor și eucalipților. Lara este cunoscută și prin denumirea de „Las Vegasul Turciei”, datorită hotelurilor luxoase ce imită clădiri faimoase din întreaga lume, demne de imortalizat.
  3. Foarte bine organizată este și Belek, o destinație considerată a fi de lux, una dintre cele mai populare de pe litoralul Mării Mediterane. Și aici plajele au un nisip fin, iar intrarea în apă este lină. Pentru cei pasionați, aici există terenuri de golf unde poți descifra tainele acestui sport elitist sau îți poți demonstra abilitățile, dacă ai mai jucat. Un alt obiectiv renumit al stațiunii este și parcul național Köprülü Kanyon, întins pe 500 hectare, care adăpostește frumoasele păsări „paradis” și păduri luxuriante de eucalipți și chiparoși.
  4. Cei care vor să aleagă un regim all inclusiv, știut fiind faptul că turcii sunt renumiți la acest capitol, pot opta pentru stațiunea Alanya. Aici există celebra plajă Cleopatra, loc unde cu sute de ani în urmă acostaseră pirații care se ocupau cu negoțul sclavilor. O poveste vorbește despre regina Cleopatra, care la căsătoria cu Marc Antoniu, mâna dreapta a împăratului Cezar, a primit în dar această regiune numită atunci Cicilia. Și Alanya se bucură de priveliștile pitorești asupra Munților Taurus, precum și de minunate grădini de lămâi și portocali.
  5. Stațiune prosperă, Side este populară printre cei dornici de aventură și recreere. Oferta variată de activități de agrement poate satisface și cele mai pretențioase gusturi. De la rafting de-a lungul râului la tur cu bicicleta în jurul celor mai importante situri naturale, vacanța în Side va fi cu siguranță una memorabilă. În plus, istoria bogată ce descrie această zonă îți oferă impresia că te afli într-un mare muzeu sub cerul liber.

 

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!