(P) Cea mai frumoasă vacanță în Antalya: cele 5 stațiuni de poveste

De Unica.ro, pe
Renumitul oraș Antalya este „Perla Coroanei” turismului din Turcia, locul potrivit pentru petrecerea unei vacanțe de neuitat. Este capitala regiunii care poartă același nume și care adună stațiuni de elită ce pun la bătaie condiții excelente de cazare și petrecere a timpului liber.

Antalya înseamnă istorie, plaje cu nisip catifelat, scăldate de apele Mării Mediterane, precum și minunate peisaje montane, pentru că Munții Taurus veghează deasupra regiunii turistice. Structura plajelor de aici este variată și pentru toate gusturile, pentru că poți găsi zone cu nisip fin, unele cu pietriș, iar altele care combină și nisipul, și pietrișul. Finalul sezonului găsește Turcia pe lista zonelor verzi, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta este deci momentul prielnic pentru a petrece un sejur de neuitat alături de AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele charter cu zbor din Cluj-Napoca ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română, la tarife de la 409 euro/persoană!

Atractiva regiune Antalya este formată din cinci stațiuni renumite: Lara, Belek, Side, Kemer și Alanya, dar mai există în zonă și locuri de mai mici dimensiuni unde îți poți petrece vacanța mult visată.

  1. Cea mai apropiată localitate de Antalya este Lara, aflată și la distanță de 20-30 de minute de aeroport. Foarte multe familii care au copii vin aici, grație hotelurilor ce oferă servicii complete, ireproșabile. Plajele cu nisip alb și cadrul de vis este întregit de prezența eucalipților și pinilor. Coaste spectaculoase, viață de noapte extravagantă, restaurante de top cu mâncăruri și vinuri locale delicioase, iată ce ți-a pregătit Lara pentru un sejur de neuitat.
  2. Chiar la poalele Munților Taurus a fost amenajată stațiunea Kemer. Aici plajele sunt sălbatice, umbroase, recomandate pentru cei care vor să se ferească de arșița verii. În plus, locurile de explorat aici sunt nelimitate. Frumusețea naturală a stațiunii, cu marea de un turcoaz sclipitor și munții cu pădurile de pini luxuriante, au făcut din Kemer una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Turcia. La acestea se adaugă parcurile naționale, impresionantele orașele antice și zonele rurale idilice.
  3. O zonă mai exclusivistă este Belek, cu hoteluri de înaltă ținută și servicii premium, care printre altele pun la dispoziție centre spa de ultimă generație și terenuri de golf. Acesta este cel mai bun loc pentru a te bucura de luxul mediteranean al Rivierei Turcești. Întreaga lungime a plajei distinse cu „Steagul Albastru” este căptușită cu cluburi de golf și hoteluri de cinci stele care oferă experiențe all inclusive. Printre parcuri acvatice, baruri și cluburi de noapte, nu departe de coastă se găsesc și situri antice magnifice, unde poți surprinde trecutul bogat al orașului Belek. Unele amfiteatre, atent restaurate, găzduiesc chiar spectacole live grandioase.
  4. Situat pe malul Mării Mediterane, între Antalya și Manavgat, orașul turcesc antic Side este un adevărat muzeu în aer liber. Una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe coasta Turciei, Side are plaje late, cu nisip fin, iar acestea sunt legate de hoteluri prin intermediul unor tuneluri de acces direct. Orașul este și principalul centru cultural și comercial al regiunii. Plajele fantastice se întind în toate direcțiile din oraș. O caracteristică a vacanței în stațiunea Side este capacitatea de a combina perfect momentele de relaxare pe plajă cu excursii care mai de care mai interesante.
  5. În Alanya te așteaptă una dintre cele mai cunoscute plaje din Turcia, botezată Cleopatra, după regina Egiptului. Era fieful piraților care făceau negustorie cu sclavi, în urmă cu sute de ani. Dacă derulăm timpul, aflăm că regiunea de o frumusețe inegalabilă, numită în vechime Cicilia, i-a fost dăruită de generalul roman Marc Antoniu reginei Cleopatra. De altfel, atmosfera relaxată, oamenii primitori și vremea superbă, alături de numeroase atracții naturale și istorice, fac din Alanya alegerea ideală pentru o vacanță de neuitat.

 

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!