(P) 3 lucruri eficiente pe care le poți face pentru un stil de viață sănătos

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 iunie 2021, 15:53

De câte ori ți-ai propus că vei începe un stil de viață sănătos? Te-ai gândit că ar fi bine pentru  silueta ta să mănânci mai sănătos. Poate ți-ai propus chiar să mergi la sală sau să începi o dietă  nouă. Toate aceste decizii le-ai luat pentru a avea un stil de viață sănătos. Cu siguranță sportul te va  ajuta să ai o siluetă frumoasă și o dietă te va scăpa de kilogramele nedorite. Însă, pentru un stil de  viață sănătos ai nevoie de consecvență. De aceea, se numește stil de viață sănătos, pentru că este  un mod de a trăi.

Cu toții ne propunem să facem schimbări în viața noastră. Cum și tu ai făcut, când ai decis să iei în  considerare sportul și să începi o dietă nouă. Te-ai gândit, poate, la un plan alimentar, ce să  mănânci sau ce să nu mai mănânci. Ai auzit tot felul de metode pentru a avea un stil de viață  sănătos. De la diete bazate pe legume la ce suplimente alimentare să consumi sau ce shake-uri din  pudră proteică te-ar ajuta mai mult, dar toate te-au lăsat cu semne de întrebare legat de ce este cu  adevărat benefic pentru tine.  

În acest articol, vei afla 3 lucruri eficiente pe care le poți face astăzi pentru un stil de viață sănătos.  Îți vom spune cât de ușor și rapid este să ai un stil de viață sănătos. Unul dintre motivele pentru  care multe persoane renunță după ce au luat această decizie este pentru că timpul le stă în cale.  Sau mai bine spus, scuză că nu au timp să-și gătească ceva sănătos sau să facă sport. Un stil de  viață sănătos trebuie să fie o prioritate, dar nu o povară. Continuă să citești acest articol și vei afla  cum poți ajunge la rezultatele dorite. 

De ce ai nevoie de un stil de viață sănătos?  

Înainte să afli cât de ușor poți ajunge la un stil de viață sănătos, îți vom spune de ce ai nevoie de el.  Deja ai luat decizia să fii mai atentă la ce vei mânca sau să faci sport, ceea ce este excelent. Dar  pentru a putea fii consecventă, este foarte important să ai mereu în minte motivul pentru care faci  acest lucru. Acel ”de ce” care te va determina mereu să iei cele mai bune decizii, este esențial  pentru a ajunge la rezultatele dorite.  

Un stil de viață sănătos îți oferă energie  

În primul rând, un stil de viață sănătos poate preveni bolile cronice. Astfel, vei trăi o viață mai  lungă. Pentru că vei face alegeri sănătoase pentru tine și corpul tău, sistemul tău imunitar va  deveni mai puternic. De aceea, vei avea mai multă energie. Vei putea face lucrurile care îți plac cu  mai multă încredere și bucurie. Nimic nu se compară cu fericirea pe care micile plăceri ale vieții ți-o  oferă. Toate acestea le vei experimenta datorită unui stil de viață sănătos.  

Starea ta de spirit se va îmbunătăți  

În al doilea rând, gândește-te la încrederea ta de sine și cât de mult se va îmbunătăți. Dacă alegi să  faci sport regulat, vei vedea rezultate nu doar în felul în care arăți, ci și cum te simți. Acesta este  unul dintre cele mai mari beneficii ale unui stil de viață sănătos. Exercițiile fizice eliberează  hormoni în creier care îți îmbunătățesc starea de spirit. Încrederea de sine este foarte importantă.  Dacă aceasta se îmbunătățește, vei trăi o viață mult mai satisfăcătoare și vei fi împlinită.  

Cu un stil de viață sănătos nivelul tău de stres va fi mai mic 

Multe aspecte ale vieții tale pot fi un factor de stres. Cele mai mici lucruri pot face o mare diferență  în starea ta de bine de zi cu zi. În agitația fiecărei zile, important este să ai mereu în vedere 

sănătatea ta. Organismul tău va funcționa optim dacă îi oferi nutrienții necesari. De aceea, o dietă  echilibrată îți va oferi o stare bună de sănătate. Adăugând sportul în ecuație, vei descoperi că  nivelul tău de stres va fi mai mic. Studiile clinice arată că persoanele care adoptă un stil de viață  sănătos au un nivel de stres și anxietate mai mic.  

Ce poți face chiar astăzi pentru un stil de viață sănătos? 

Când înțelegi importanța unui stil de viață sănătos, îți este foarte ușor să faci alegeri bune. În  funcție de rezultatele dorite, vei decide care sunt schimbările pe care dorești să le faci în viața ta.  Poate ai auzit de multe ori cât de complicat poate fi să începi să faci lucrurile diferit. Nu trebuie să  fie așa. Există câteva lucruri esențiale pe care dacă le vei face, vei avea un stil de viață sănătos  începând de azi.  

  1. Un stil de viață sănătos înseamnă o dietă echilibrată 

O dietă echilibrată este ceea ce oferă organismului tău nutrienții necesari pentru o bună  funcționare. Se spune că rezultatele se văd în bucătărie, nu în sala de sport. Sportul este foarte  important, dar dacă ai o dietă haotică nu vei vedea rezultate prea curând. Dacă scopul tău constă  într-o siluetă de invidiat alături de un stil de viață sănătos, primul lucru pe care trebuie să-l faci este  să fii atentă la regimul tău alimentar. Pentru a te asigura că îi oferi organismului tău nutrienții  necesari, e indicat să ai o dietă care să includă aportul necesar de proteine, glucide și lipide.  

Cum poți oferi organismului tău nutrienții necesari? 

Aminoacizii sunt o categorie principală de nutrienți necesari organismului. Ei se găsesc în alimente  precum carnea, fructele oleaginoase, algele și leguminoasele. Aceștia contribuie la imunitatea  organismului. Dacă dieta ta nu e suficient de bogată în proteine, organismul va deveni deficitar. Un 

mod foarte eficient de a te asigura că îi oferi organismului tău proteinele necesare este să adaugi în  alimentația ta pudra proteică. Poți face foarte ușor acest lucru înlocuind gustările pe care le  servești într-o zi cu un shake proteic. Acesta este ușor de preparat, oferă senzația de sațietate și o  stare de bine. Sau poți alege să combini pudra proteică cu lapte sau iaurt, fructe, semințe de Chia  pentru un mic dejun care te va energiza de dimineață pentru întreaga zi. Există pudră proteică fără  arome, așa că vei putea să creezi combinații fără să îți faci probleme în privința gustului.  

  1. Pentru un stil de viață sănătos ai nevoie de minerale și vitamine 

Organismul tău are nevoie de un anumit aport de vitamine și minerale. Acest lucru poate fi dificil  de urmărit, având în vedere că viteza de asimilare nu este aceeași în cazul tuturor nutrienților. Mai  mult decât atât, organismul nu poate asimila în întregime toate mineralele și vitaminele de care  are nevoie. De aceea trebuie să vii în ajutorul lui, adăugând suplimente alimentare în perioade mai  solicitante, atunci când organismul tău nu funcționează la capacitatea maximă.  

  1. Fii atentă la nevoile tale și ale organismului tău  

Un stil de viață sănătos înseamnă o atenție sporită la starea ta de bine. Este important să ai grijă de  organismul tău, deoarece frumusețea vine din interior. Totul începe cu atenția pe care o oferi  nevoilor tale și ale organismului tău. E ușor să treci cu vederea alegerile pe care le faci în grabă și  haosul numeroaselor activități zilnice. Sănătatea trebuie să fie unul dintre principalele tale  obiective zilnice.  

Începe astăzi un stil de viață sănătos! 

Ai văzut cât de ușor poți face alegeri în viața ta care să influențeze sănătatea organismului tău.  Înainte de toate, cel mai important lucru este să îți dorești o stare de bine. După aceea, îți  recomandăm să definești ce înseamnă pentru tine un stil de viață sănătos.  

O imagine clară a noului tău mod de a trăi te va ajuta foarte mult să iei cele mai bune decizii pentru  sănătatea ta. Poți apela la specialiști care să te îndrume în alegerile tale. Specialiștii Oriflame.ro îți  oferă o gamă variată de suplimente alimentare din care poți alege. Poți opta și pentru shake-uri  proteice cu aroma ta preferată de ciocolată, vanilie sau căpșuni. Indiferent de ce alegi, pune mereu  pe primul loc sănătatea și starea ta de bine!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!