Madeira- taramanul nomazilor digitali

Arhipelagul Madeirei este un conglomerat spectaculoas de insule aflat in oceanul Atlantic. Regiune autonoma a Portugaliei, acest paradis exotic aflat la marginea Europei surprinde prin relieful sau muntos ce te poarta prin culmi impunatoare si vai abrupte pline de peisaje grandioase, parca rupte din poveste. Flora si fauna insulei vin in sprijinul acestui spectacol natural oferind un cadru unic peste tot pe insula. Nu este de mirare ca frumusetea acestui loc atrage in fiecare an turisti dornici de aventura, de relaxare si in ultimul timp, chiar si de munca. Acestea fiind spune, Madeira a inceput sa si deschisa portile catre un nou tip de audienta, cea a nomazilor digitali. Luand initiative serioase cu privire la promovarea insulei drept hotspot, Madeira si-a propus sa devina un hub pentru comunitatile de liberi profesionisti, ingloband o varietate de servicii menite sa faciliteze dezvoltarea a cat mai multe comunitati de nomazi digitali.

Madeira- taramanul nomazilor digitali

Inceputul unei noi ere digitale

Anul 2021 marcheaza inceputul noii ere digitale pe insula. Guvernul Regional al Madeirei alaturi de Secretariatul pentru Turism si Cultura si Startup Madeira au dat nastere unui proiect cu adevarat special ce vizeaza atragerea de nomazi digitali in Madeira si crearea unor comunitati ce impartasesc acelasi valori si acelasi nevoi. Cu ajutorul acestei cooperari, insula isi propune sa ofere o experienta unica sub forma unui Digital Nomad Village care sa inglobeze o varietate de servicii menite sa faciliteze dezvoltarea acestor comunitati cu spatii comune de lucru, oferte speciale de munca, evenimente specifice si restaurante si cafenele dotate cu internet puternic.

Madeira- taramanul nomazilor digitali
Drone aerial view of Camara de Lobos, Madeira island, Portugal

Unul dintre cele mai rapide conexiuni la internet/ Cel mai rapid internet din arhipelag

Potrivit unui raport de stiri, la o scurta analiza a calitatii internetului facuta chiar de Madeira Island Direct, insula a atins una dintre cele mai mari viteze de incarcare (49 Mbps) si descarcare (83 Mbps) a internetului in ceea ce priveste accesarile fixe. Majoritatea insulei este acoperita cu internet de banda larga si ofera acces gratuit la WiFi in majoritatea locurilor publice, Funchal mandrindu-se cu peste 900 de hotspoturi ce faciliteaza servicii rapide. Asadar, insula promite o experienta sigura si consistenta in ceea ce priveste conexiunea la internet.

Madeira- taramanul nomazilor digitali

Funchal- unul dintre cele mai mari huburi de pe insula

Cu aproximativ 700 de nomazi digitali ce traiesc si lucreaza deja pe insula, alaturi de mai mult de 7,000 de liberi profesionisiti ce s-au inscris deja in program, Madeira a ajuns sa fie una dintre cele mai bune destinatii din lume in ceea ce priveste munca la distanta. Funchal a devenit un hub ce gazduieste deja trei spatii de lucru comune ce au facilitat formarea de comunitati nomade, capitala insulei fiind cea de-a treia destinatie ce a fost deschisa in cadrul programului Digital Nomad Village. Cowork Funchal, Design Centre Nini Andrade Silva, alaturi de reteaua globala Copass sunt cele trei spatii de birouri ce inglobeaza facilitati excelente la preturi rezoabile. De la birouri comune la cele individuale, toate aceste spatii dispun de internet rapid, camere speciale pentru prezentari si echipamentele necesare desfasurarii activitatii. De asemenea, in ceea ce priveste partea financiara, aceste spatii ofera abonamente zilnice sau saptamanale si abonamente fixe lunare iar preturile oscileaza intre 15 dolari pe zi si 150 de dolari pe luna.

Madeira- taramanul nomazilor digitali

Daca simti ca este momentul sa ti schimbi locul in care-ti prestezi activitatea, Madeira este locul perfect pentru a incepe o noua aventura digitala. Daca ai nevoie de asistenta locala in Funchal, Cocktail Holidays este partenerul tau de incredere ce vine in intampinarea problemelor de cazare langa spatiile de munca cu aceste pachet turistice.

Madeira- taramanul nomazilor digitali
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!