Lumina de veghe – beneficii și modalități de a o obține

Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 14:49

Ideea unei lămpi care să ofere lumină de veghe a devenit tot mai populară printre generațiile noi de părinți. Cantitatea de melatonină poate fi ușor controlată cu lumina de veghe. Aceasta va face ca organismul celui mic să secrete un nivel scăzut de melatonină dimineața și un nivel foarte ridicat seara. Datorită acestui lucru, cel mic va avea un somn mai odihnitor și se va trezi într-un mod ușor și natural dimineața.

Beneficiile luminii de veghe

Lămpile de veghe sunt obiecte des întâlnite în ziua de astăzi. În orice casă cu copii ar fi bine să existe. Sunt recomandate din multe motive chiar de către medici.

  • Cercetările spun că lumina de veghe ajută dezvoltarea creierului în cazul bebelușilor. În urma studiilor, lumina de veghe stimulează dezvoltarea văzului. La naștere, bebelușii nu văd bine. Durează un timp până își dezvoltă acest simț, iar lumina de veghe ajuta.
  • Coșmarurile nu vor mai fi o problemă înspăimântătoare. Din cauza lor se poate declanșa fobia de întuneric. De obicei, copiii se trezesc speriați și merg în camera părinților. O lumină aprinsă în camera lor îi va liniști atunci când se trezesc speriați.
  • Este un ghid și pentru părinții care vin în camera copiilor să îi verifice. Fie somnul, fie plânsul – în cazul unor copii mai mici etc. Nu va mai fi nevoie să aprindă lumina și să riște ca somnul să dispară. Asta pentru că, de obicei, lumina de veghe este caldă și nu este puternică.

Cum poți obține lumina de veghe în camera copilului

  • Lămpile. Acestea sunt printre cele mai cunoscute obiecte care oferă lumină de veghe. Poate fi o lumină caldă, simplă sau colorată. Lămpi cu picior sau de prins pe perete – oricare pot fi de mare ajutor. Chiar si unele modele de lustre LED au functie de lumina de veghe.
  • Banda led. Această metodă este una modernă, însă la fel de benefică. În funcție de tipul lor, lămpile cu led pot oferi o lumină discretă, caldă. Pot fi prinse de cadrul patului sau de noptiera de lângă. Oferă aceleași beneficii.
  • Ceas deșteptător cu lumină. Pe piață există ceasuri care se luminează pe măsură ce afară se face tot mai dimineață. La o anumită intensitate, acestea pot fi programate să sune. Însă până atunci, copilul va avea parte de un trezit natural.

În concluzie, deși pare un moft, lumina de veghe este mai mult decât atât. Are multe beneficii și este bine să le cunoaștem pentru a nu-i priva pe copii de acestea.

Sursa foto: pexels.com 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!