Locuri de muncă în Târgoviște: Cum îți negociezi salariul la interviu – 6 sfaturi de care să ții cont

Ultimul update Marți, 14 iulie 2020, 17:13

 

Una dintre cele mai dificile întrebări la interviu, indiferent că este pentru locuri de muncă în Târgoviște, București sau Piatra Neamț este cea legată de salariu.

E mai cu seamă valabil când este vorba despre primul tău loc de muncă. Ți-e teamă să nu aduci în discuție o suma prea mare, nu te-ai simți confortabil nici să te subevaluezi.

Cum să treci peste această întrebare cu brio și să te descurci la interviu inclusiv când vine vorba despre negocierea salariului?

Chiar dacă, ținând cont de faptul că ești la început, experiența și activitățile inedite sunt ceea ce trebuie să cauți la un job, compensațiile materiale fac parte din drepturile oricărui angajat. Efortul depus de tine trebuie recompensat. Matthew DeLuca – autorul cărții “Perfect Phrases for Negotiating Salary and Job Offers: Hundreds of Ready-to-Use Phrases to Help You Get the Best Possible Salary, Perks or Promotion (Perfect Phrases Series)” spune că “Dacă nu ești pregătit să negociezi, nu o să primești niciodată tot ceea ce meriți”*.

Iată câțiva pași utili pentru negocierea salariului:

Documentează-te despre industrie

Uneori se poate dovedi mai util decât crezi. Fă un research cu privire la nivelul salarial în care se încadrează genul de job pentru care aplici. Important este să iei în considerare și experiența ta sau competențele pe care le deții. Știi o limba străină exotică? Atunci salariul ar putea să crească.

Abia ai absolvit facultatea și nu ai niciun fel de experiență practică? Atunci nu te aștepta să iei la fel de mult cât ia un om cu 3 ani experiența. Fii realist, dar sigur pe tine. Și nu ține cont de cât de mult câștigă prietenii și cunoștințele – relevant este să te raportezi la domeniul și la poziția în cauza;

Întoarce întrebarea în favoarea ta

Atunci când ești întrebat la interviu ce salariu aștepți, încearcă să afli mai întâi cât are de gând să ofere angajatorul – măcar orientativ. Spune-i că, înainte de a-i răspunde, ai vrea să știi mai multe despre atribuțiile job-ului și despre cât oferă compania în mod normal unui angajat cu experiență similară cu a ta.

Poți duce discuția și către posibilitățile de creștere a salariului în timp, câștigul unor bonusuri de performanță sau bonusuri de sărbători. Vei cunoaște, astfel, mai în detaliu planurile financiare ale viitorului tău șef.

Nu vorbi despre banii de care ai nevoie

Astfel de intervenții nu sunt niciodată apreciate. Angajatorul vrea să știe cât crezi tu că valorezi, nu care este suma lunară cu care îți acoperi cheltuielile.

Tu trebuie să știi să îți vinzi corect abilitățile și competențele, nu să te plângi. Negocierea salariului la interviu nu este un lucru ușor, dar nici nu trebuie să te determine să cazi în extremă cealaltă.

Nu te referi la ”salariul pe care îl meriți”

Da dovadă de puțină modestie și pune mai mult accent pe ceea ce poți tu să oferi, pe aptitudinile și competențele tale. Astfel, vei justifica salariul prin dovezi concrete, prin activități relevante pentru companie.

Fii flexibil

În funcție de cât de important este job-ul respectiv pentru ține, adaptează-ți atitudinea și da dovadă de puțină flexibilitate. Încearcă să te gândeșți cât mai obiectiv cu putință la ceea ce poți tu oferi companiei. Dacă ești și tu de părere că mai ai de învățat, atunci mai lasă de la ține și la bani.

Asta nu înseamnă că trebuie să te subapreciezi. Gândește-te că pe termen lung, o astfel de abordare te poate ajută să obții o mărire de salariu, care poate însemna mult mai mult decât ceea ce mai ceri tu în plus la interviu.

Negociază întreg pachetul de beneficii

Nu te rezuma la salariu – poate fi vorba de asigurare medicală, loc de parcare, bonuri de masă, bonusuri, zile de concediu.

Dacă pachetul de beneficii este unul complex, asta ar trebui să îți explice salariul net mai mic decât te așteptai. Totul se compensează. Ți se poate părea mai bine să îți fie rotunjită suma de pe fluturașul de plata, dar când îți vei da seama că plătești mult mai mult la doctor pentru că ai refuzat pachetul gold de asigurare medicală, că trebuie să dai bani la parcările cu plata și că abonamentul de la sala de fitness îți înjumătățește veniturile, vei aprecia mai mult oferta angajatorului.

Din momentul în care angajatorul îți propune o oferta de angajare, ești liber să începi să negociezi. Conform Forbes, cei mai mult candidați se tem că dacă nu acceptă oferta inițială a companiei, nu vor mai primi jobul.

Acest lucru este fals – dacă angajatorul ți-a făcut deja o oferta, înseamnă că abilitățile și competențele tale i-au atras atenția și acesta este momentul perfect să îți negociezi salariul și pachetul de beneficii.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!