Interviu cu Ioana Puiu, un creator de conținut cu o viziune aparte a frumosului

Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 15:37

La o primă privire, pare foarte simplu să devii un influencer online apreciat. De fapt, în spatele conturilor populare cu foarte mulți urmăritori se găsește multă muncă creativă și mult efort, nu doar poze făcute cu telefonul în grabă, pe care apoi le încarci în platformă și primești automat sute, mii de like-uri și comentarii de apreciere. Procesul este complex și necesită mult efort, de la conturarea conceptului, la găsirea recuzitei necesare pentru a pune în scena ideea, urmată apoi de realizarea cadrului și, bineînțeles, editarea și retușurile finale, înainte de publicare.

Ioana Puiu este un creator de conținut de pe Instagram care are succes pentru că și-a dezvoltat un stil vizual unic care se potrivește perfect cu personalitatea creatoarei, un univers magic al basmelor care reușesc să prindă viață sub formă de imagini și animații creative, împletite din pasiunea creatoarei pentru tot ce ține de audio și video.

Postările creative și originale sunt motivele principale pentru care Ioana Puiu a atras atenția urmăritorilor, reușind să fie o prezență fresh în peisajul aglomerat social media. Ioana a descoperit că este pasionată de foto/video încă din băncile facultății, locul unde a învățat să conceptualizeze, să editeze și să retușeze pentru a-și expune creativitatea într-un mod personal original, inconfundabil.

Ioana nu se rezumă însă la a posta fotografii și animații drăguțe, ea învățându-și deseori urmăritorii trucuri mai puțin știute legate de editare și publicarea pe Instagram, dezvăluind multe din secretele care îi permit să se folosească de un simplu telefon mobil sau de laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a concepe și finaliza o nouă compoziție, atunci când se simte inspirată.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

Interviu cu Ioana Puiu, un creator de conținut cu o viziune aparte a frumosului

De câte ori sunt întrebată: „Cine este Ioana Puiu?” nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit… să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După, am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor… cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit… se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export… timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Interviu cu Ioana Puiu, un creator de conținut cu o viziune aparte a frumosului

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și, în mod intuitiv, diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și, mai ales, într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Îți semnalăm faptul că în această perioadă, la cumpărarea unui nou model de laptop ASUS Vivobook Pro 14X OLED primești în mod automat acces gratuit timp de trei luni la suita Adobe Creative Cloud, care constă din peste 20 de aplicații dezvoltate special pentru creatorii de conținut, plus încă 100 GB de spațiu în cloud pentru păstrarea și accesarea rapidă a proiectelor în lucru.

Tot în această perioadă mai are loc și campania Părerea ta contează care oferă bonus un an de extindere a garanției laptopului tău ASUS Vivobook Pro 14X OLED. Tot ce trebuie să faci este să publici o recenzie scurtă de utilizare a produsului pe una dintre platformele participante.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!