(P) d’aucy. Cu dragoste, pentru femei

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 martie 2018, 13:23

Și de 8 Martie tot despre mâncare vorbim? S-o spunem pe cea dreaptă, în zilele noastre, legătura dintre femei și bucătărie a devenit un subiect sensibil.

Unele dintre noi nu prea gătesc pentru că locul femeii nu este la cratiță și pentru că sunt 1000 de lucruri mai bune de făcut decât statul în bucătărie, iar de 8 Martie cu atât mai mult. Altora dintre noi le place mai mult orânduirea din trecut, când femeile erau femei, iar bărbații erau bărbați, viața era mai așezată și soțiile aveau îndatorirea mesei.

Din fericire, suntem libere să trăim cum vrem și să alegem ce e mai bun pentru noi. Suntem sigure că avem prietene din ambele categorii și, indiferent care sunt valorile voastre, vă dorim o zi cât mai fericită.

Și, răspunzând la întrebarea de mai sus, da, și de 8 Martie tot despre mâncare vorbim. Pentru că astăzi sărbătorim Ziua femeii, iar feminitatea înseamnă, incontestabil, iubire dăruită și primită, iar noi am dori să vă amintim că și mâncarea poate să însemne dragoste.

Întâi de toate, se spune că doar cine se iubește pe sine poate să-i iubească pe ceilalți. Noi înțelegem prin aceasta că pentru a le arăta celor dragi sentimentele pe care le purtăm și pentru a le fi de folos, în primul rând trebuie să fim noi înșine în cea mai bună formă și să ne simțim bine. Oricât de banal ar suna, aceasta începe de la o alimentație sănătoasă.

Azi, de 8 Martie, vă aducem aminte, dragi prietene, că este ușor să mâncăm sănătos în orice anotimp dacă alegem d’aucy. Pentru că legumele ajung într-un timp foarte scurt din câmp în conserve și păstrează, pe cât posibil, cât mai mulți din nutrienții inițiali. Legumele sunt pregătite în abur, una dintre cele mai sănătoase metode de păstrare.

Vorbind în continuare despre dragostea sănătoasă pentru sine, vă amintim că d’aucy înseamnă mai puțin timp pentru pregătirea hranei și, implicit, mai multă libertate pentru alte activități. Gătim mai ușor și ne rămâne mai mult timp ca să ne odihnim, să învățăm, să petrecem timp cu cei dragi, să urmărim un tutorial de machiaj pe youtube, să citim sau orice altceva care ne ajută să ne dezvoltăm sau să fim mai mulțumite de noi înșine. De fapt, putem pur și simplu să deschidem o conservă, să adăugăm condimente, ulei de măsline și parmezan și să obținem o gustare foarte gustoasă și rapidă. Iar la pachet cu această simplitate vine mai mult timp pentru preocupările noastre. În plus, toate produsele d’aucy au cheiță, ceea ce face lucrurile și mai ușoare. Iar pentru inimile de feministe, aceasta este o adevărată declarație de independență, nu-i așa?

Bineînțeles, gătitul este o formă foarte simplă de a ne arăta dragostea pentru cei din jur și de a crea amintiri pentru cei dragi. Momentul madlenei lui Proust nu ar fi fost posibil fără cineva priceput care să pregătească acea prăjitură. Și, bineînțeles, mâncarea făcută în casă înseamnă sănătate și mulțumire pentru cei pe care îi iubim. Ingredientele bine alese, cum sunt legumele d’aucy, ne vor atrage recunoștința, respectul și admirația celor cărora le vom dărui din rezultatele muncii voastre.

Și, să recunoaștem, unele dintre noi iubesc să gătească. Și o fac cu bucurie și pasiune. Este o formă pură de dragoste de viață. Și au dreptate: gătitul e relaxant, e creativ, e vesel, e o bucurie pentru toate simțurile. Cine prepară mâncarea se hrănește chiar dinainte de a se așeza la masă, cu arome, texturi și culori.

Deci la mulți ani vouă, tuturor femeilor care se iubesc pe sine și pe cei din jur! La mulți ani, fashioniste și workoholice, mămici fericite și viitoare Miss România, puștoaice deștepte și manageri de succes, femei sfioase și sportive curajoase, tinere bunici și chefi aspiranți, care fac minuni în bucătăria de la etajul 7! d’aucy vă iubește și vă mulțumește pentru prietenia voastră. La mulți ani și petrecerea frumoasă de ziua voastră!

PS
Chef Cătălin Scărlătescu are o idee: o gustare simplă, care poate fi pregătită și savurată într-o oră, de exemplu în pauza de masă de la birou. Sperăm să vă surprindă și pe voi cineva așa!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!